Danmarks festligste havn : 134 flasker vin købt under udenlandsrejse

Posted by: on jul 16, 2015 | No Comments

Det er ikke kun indenfor landets grænser, at den kommunale Vejle Havn bruger repræsentationskontoen på køb af alkohol. Det er også sket under en Tysklands-tur, hvor havnefolkene hentede store partier vin med hjem – og forsynede sig med marmelade.

- Det kører en masse rygter og beskyldninger, og nu vil vi dykke ned i, hvad der op og ned i det her. Jeg mener ikke, der er hold i rygterne, og jeg er ikke bekymret for, at vi finder noget, der ikke er, som det skal være.

Sådan lød det fra Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggard overfor Vejle Amts Folkeblad, da han tidligere på måneden kommenterede Journalista.dk’s afsløringer om forholdene på den kommunale Vejle Havn. Afsløringer som blandt andet omhandler køb af 89 kilo ænder, studieture til byer uden havne, turistlignende besøg i USA samt våde middage og fester.

Nu kan Journalista.dk med baggrund i nye aktindsigter igen afslører, at tingene langt fra ser ud til at være som de skal på Vejle Havn.

Læs også : Kommunal havnefest : 21 store fadøl og 1 flaske sprut til 4 mand

Det viser udgiftsbilag fra indkøb hos Weingut Hallenbach, der har specialiseret sig i at sælge Mosel-vine. Hos vinhandlen blev havnens repræsentationskonto brugt til at betale for køb til lige under 1.000 euro, eller hvad der svarer til cirka 7.600 kr. Men derved stoppede indkøbene ikke, for som det fremgår af det udleverede bilag, skulle havnefolkene også have marmelade med hjem fra Tyskland.

Oversigt over Vejle Havns vinindkøb hos Weingut Hallenbach den 8. oktober 2014

Oversigt over Vejle Havns vinindkøb hos Weingut Hallenbach den 8. oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt i alt blev der indkøbt 134 flasker vin, hvor 2013-udgaven af 2013 Zeller Kreuzlay Riesling Spätlese var de kommunale havnefolks helt store favorit. 48 flasker af denne Riesling-vin blev således erhvervet, hvilket eksempelvis var dobbelt så mange som Hallenbach fruchtsüß.

Læs også : Vejle Havns alternative jagtklub : 89 kilo ænder, tøj, knive og våd julefrokost

Indkøb foretaget under Tysklands-tur

Weingut Hallenbach har ligesom de fleste andre moderne vinhandler en netbutik, hvor man kan købe firmaets produkter. Men det var ikke nødvendigt for havnefolkene at gøre brug af den, da indkøbene i oktober 2014 fandt sted under en tur til Tyskland. En tur hvor vinindkøbene fyldte godt op på budgettet. Som det fremgår af bilaget Vejle Havn har fremsendt efter reglerne om aktindsigt, stod indkøbet af vin og marmelade for over 40% af udgifterne afholdt i Tyskland.

Opgørelse over udgifter for Vejle Havn under Tysklandstur oktober 2014

Opgørelse over udgifter for Vejle Havn under Tysklandstur oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et af de steder Vejle Havn besøgte i Tyskland, var fodboldbyen Dortmund. En destination der alt andet lige må anses for overraskende, da Dortmund med sin placering i Nordrhein-Westfalen ligger meget langt fra den nærmeste havn.

Det er dog ikke første gang, at den kommunale havn besøgte en by uden havn besøg. Det var eksempelvis også tilfældet et par måneder før Tysklands-turen, hvor bestyrelsen og ledende medarbejdere var på studietur i Litauens hovedstad Vilnius.

Læs også : Kommunale havnefolk på turisttur blandt måneraketter

Like & del vores artikler:

Comments

comments