DF-profil på snapsedruk med tørstig havnebestyrelse

Posted by: on okt 29, 2015 | No Comments

Dansk Folkeparti har bekæmpelse af pamperi som mærkesag. Helt så alvorligt ser Folketings-medlemmet Réne Christensen tilsyneladende ikke på det, når han i sin egenskab af formand for de kommunale Guldborgsund Havne, sætter sig til julebordet.

- Med Guldborgsund Kommune som ejer af alle havneanlæg udgør havnene i dag én selvstyrehavn, med ”afdelinger” i de respektive erhvervshavne, Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing og Gedser Fiskerihavn.

Sådan lyder en del af præsentationen af Guldborgsund Havne på dets hjemmeside, hvor det samtidig slås fast, at havnene spiller en afgørende rolle for samfundsudvikling i og omkring Lolland-Falster. Grundet statusen som kommunal, har det været muligt for Journalista.dk at få aktindsigt i Guldborgsund Havnes bestyrelses forbrug. Dermed også dokumentation for udgifter, der blandt andet fremstår store til den årlige julefrokost, hvor de kommunale havnefolk i dén grad er gået til stålet.

Det var eksempelvis tilfældet i 2011 og 2012, hvor deltagerne skyllede julemaden ned med en lind strøm af hård alkohol.

Regningerne for Guldborgsund Havnes julefrokoster i 2011 og 2012

Regningerne for Guldborgsund Havnes julefrokoster i 2011 og 2012

 

 

 

 

 

 

Julefrokosterne finder fast sted på Liselund Hotel & Spisested, hvor de kommunale havnefolk i 2011 ud over maden også satte 32 snaps, 14 øl, 2 flasker hvidvin, 11 gin og 4 cognac til livs. Anvendes gængse opgørelsesformer betyder det, at der i alt blev drukket 73 genstande denne aften – eller i gennemsnit 10.4 genstande per person.

Ved julefrokosten året efter, steg antallet af deltagere steget med en enkelt – og det samme gjorde genstandene. I alt drak bestyrelsen med deltagelse af enkelte ledende medarbejdere 14 forskellige drinks som eksempelvis Baileys og rom, 12 øl, 2 flasker hvidvin, 1 flaske snaps samt 2 flasker gin. Opgøres dette i forhold til antal genstande svarer det til 74, hvorved deltagerne i gennemsnit drak 9.3.

Læs også : Høj og våd bølgegang hos Guldborgsund Havne

Allerede i 2012, var de våde julefrokoster hos Guldborgsund Havne blevet en tradition. En sådan fandt også sted i 2010, hvor den årlige fest på Liselund Hotel & Spisested havde deltagelse af bestyrelsen og to ledende medarbejdere.

Guldborgsund Havnes julefrokostregning 2010

Guldborgsund Havnes julefrokostregning 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette år drak deltagerne endnu engang i snit omkring 10 genstande i gennemsnit, hvilket skyldtes køb af 9 velkomstdrinks, 1½ flaske snaps, 11 øl, 2 flasker rødvin, 2 flasker hvidvin samt hvad der fremstår som 25 forskellige drinks som rom, gin og cognac.

Læs også : Kommunal havnefest : 21 store fadøl og 1 flaske sprut til 4 mand

Bestyrelsen for Guldborgsund Havne skiftes ud i forbindelse med kommunalvalgene, hvorefter pladserne besættes i overensstemmelse med de partiernes mandater.

Også efter det seneste kommunalvalg i 2013, har bestyrelsen med deltagelse af enkelte ledende medarbejdere taget for sig af retterne under julefrokosterne. I 2013 drak 8 deltagere således 45 forskellige typer spiritus af 2cl, 30 snaps, 3 flasker rødvin og 9 øl, hvilket giver 102 genstande – eller et gennemsnit per deltager på 11.3.

Guldborgsund Havnes julefrokoster i 2013 og 2014

Guldborgsund Havnes julefrokoster i 2013 og 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved julefrokosten i 2014, var Guldborgsund Havne igen flittige gæster i baren. Bedømt på de udlevere bilag, deltog langt flere kommunale havnefolk end normalt. I alt indkøbte de 43 øl, 24 cognacer, 18 gin, 11 velkomstdrinks, 5 flasker rødvin, 2 flasker snaps, hvilket svarer til 162 genstande. Med hele 14 deltagere betyder det, at de hver i sær i gennemsnit drak 11.6 genstande.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Julefrokosten i 2014 er også iøjnefaldende ved, at Guldborgsund Havne dette år havde fået ny formand i skikkelse af René Christensen. Dansk Folkepartis medlem af Folketinget, som også har sæde i byrådet i Guldborgsund Kommune. Ved det seneste Folketingsvalg tog DF-eren endda et skridt frem landspolitisk, ved at blive formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalget.

Det for et parti, der siden 2002 har været erklæret modstandere af pamperi. Hvilket de mange og dyre julefrokoster betalt af skatteyderejede selskaber, netop fremstår som.

Del af deltagerlisten ved Guldborgsund Havnes julefrokost i 2014

Del af deltagerlisten ved Guldborgsund Havnes julefrokost i 2014

 

 

 

 

 

 

Læs også : Danmarks festligste havn : 134 flasker vin købt under udenlandsrejse

Journalista.dk har forelagt oplysningerne om alkoholindtagelsen og deltagerantallet for Guldborgsund Havne, som ikke har reageret på henvendelserne.

 

Like & del vores artikler:

Comments

comments