Offentligt busselskab brænder formuer af på udenlandsrejser

Posted by: on jan 12, 2016 | No Comments

279.411 kroner og 238.954 kroner. Så meget kostede det skatteyderne, da Sydtrafiks bestyrelse rejste til Milano og Dubai, for at studere fremtidens offentlige transport.

- Sydtrafik satte mandag gang i en ny kampagne, som de kalder #gobuskarma. Kort fortalt er budskabet, at du får det igen, som du sender ud. Send et smil til dine medpassagerer – du får det igen. Smilet og glæden ved bussen skulle gerne give flere passagerer.

Sådan omtalte Sydtrafik på sin hjemmeside i oktober en kampagne, som skulle bringe smilet frem hos kunderne. Tanken var at peppe rejsen op hos det regionale busselskab, der dækker hele det sydlige Jylland, ved eksempelvis at uddele onsdagssnegle og arrangere violinspil for de rejsende.

Hvor selskabet har fået inspirationen fra, skal være usagt. Men et bud kunne være på nogle af de mange studierejser, som Sydtrafiks bestyrelse fast drager på. Via aktindsigt har Journalista.dk opnået adgang til udgiftsbilagene afholdt igennem de 5 seneste regnskabsår, hvor der i den grad har været gang i rejsekufferterne. Det er sket ved at bestyrelsen sammen med ledende ansatte, har besøgt Bruxelles, Geneve, Dubai og Milano.

Hvor dyre rejser der er tale om, kan eksempelvis læses ud af regningen for Milano-turen. Den fandt sted i 2015, og kostede 279.410,65 kroner.

Sydtrafiks regnskab for studietur til Milano i 2015

Sydtrafiks regnskab for studietur til Milano i 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Eksotisk luxus standarden for offentligt busselskab

Stort sydjysk fremmøde på dyre konferencer

En stor del af forklaringen på de store udgifter, skal ikke kun findes i den omfattende delegation Sydtrafik sendte afsted til Milano. Men eksempelvis også i, at det kostede skatteyderne cirka 8.000 kroner for hver af de 16 deltagere, så de kunne komme ind på messen omhandlende fremtidens offentlige transport.

Det var dog ikke blot det faglige, som var i højsædet for turen til Milano. Overfor Journalista.dk oplyser Sydtrafik, at der også var tale om en ”ryste-sammen-tur” for nye bestyrelsesmedlemmer og den administrative top.

Læs også : Sydtrafik hyrede eksternt busselskab til studieture

Udgifterne til Milano-turen, er langt fra været enestående i det offentlige busselskab. Ifølge de fremsendte regnskabsopgørelser, kostede en tilsvarende rejse til Dubai i 2011 238.954 kroner. Også i ørkenstaten udgjorde deltagergebyrerne til en messe en stor del af den samlede udgift, da de i sig selv kostede 86.673 kroner.

Prisen for Dubai-besøget svarer til, at Sydtrafik skal sælge 280 ekstra 5-zoners månedskort, for at udgifterne er tjent hjem.

Sydtrafiks opgørelser over udgifterne til studietur til Dubai i 2011

Sydtrafiks opgørelser over udgifterne til studietur til Dubai i 2011

 

Like & del vores artikler:

Comments

comments