Byrådspolitiker og eksborgmester ransaget i skandalesagen om Vejle Havn

Posted by: on jan 14, 2016 | No Comments

Skandalen om Vejle Havn, bliver nu efterforsket som en straffesag efter en række ransagninger. Efter Journalista.dk’s oplysninger, drejer det sig blandt andet om den tidligere borgmester Leif Skov.

- Jeg fatter stadig ikke hvad du skal bruge tingene til, så vær venlig at oplyse dette, når vi nu er så venlige at oplyse dig om tingene. Hvis det var kommunale kroner det drejede sig om, så kunne jeg forstå det. Men her har vi jo selv tjent de penge der er brugt.

Sådan lød det i en email fra den daværende formand på Vejle Havn, Torkild Christiansen, til Journalista.dk, da de første bilag i den kommunale skandalesag blev offentliggjort foråret 2015.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Men noget kunne tyde på, at Vejle Havn har forregnet sig på dette punkt. Onsdag foretog Østjyllands Politi en række ransagninger blandt nogle af de implicerede, hvilket blandt andet skete for at sikre bevis i form af computere og telefoner.

Læs også : Danmarks festligste havn : 134 flasker vin købt under udenlandsrejse

Det måske mest markante navn som er blevet ransaget, er den tidligere borgmester i Børkop og nuværende byrådsmedlem i Vejle, socialdemokraten Leif Skov. Journalista.dk erfarer at han på denne måde er blevet inddraget i vurderingen af, om der er begået strafbare handlinger i sagen, som blandt andet omhandler overforbrug af rejser, gaver og repræsentation.

Skandalen om Vejle Havn blev startet af Journalista.dk, som løbende har afdækket et stort forbrug af offentlige midler. Ikke kun i Vejle, men også blandt en række andre kommunale have. 

Læs også : Kommunal havnefest : 21 store fadøl og 1 flaske sprut til 4 mand

Bilag fra Vejle Havns besøg i Vilnius

Bilag fra Vejle Havns besøg i Vilnius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leif Skov er dog langt fra den eneste, som har haft besøg af politiet i forbindelse med sagen. Blandt de andre, er det nuværende byrådsmedlem og formanden for Vejle Havn Peder Hummelmose. Et besøg der også har kastet en sigtelse af sig, således at Venstre-manden kan imødese en egentlig politimæssig undersøgelse.

 

Journalista.dk forsætter de kommende dage dækningen af ikke kun Vejle Havn, men også andre havne, hvis forbrug har været iøjnefaldende.

Like & del vores artikler:

Comments

comments