Amok i Tommy Hilfiger : Vejle Kommune købte kufferter for 364.375 kroner

Posted by: on feb 11, 2016 | No Comments

Teknisk forvaltning i Vejle Kommune, må uden sammenligning anses for landets mest rejseklare. Det efter embedsmændene i dén grad shoppede løs i en lokal livsstilsbutik.

- Har vi ikke styr på de meget store tal, så bliver hele regnskabet påvirket. Derfor har vi gået indkøbsaftaler igennem og ansat en controller. Derudover har kommunen samlet indkøbsaftalerne og fået rigtig godt styr på forsikringer samt eksterne lejemål.

Sådan lød en del af beskrivelsen fra Vejles kommunaldirektør, Niels Ågesen, da han i 2013 overfor Lokalavisen forklarede om den såkaldte Vejle-model. En berømmet økonomistyringsform, der skulle være landets bedste kommunale. Ifølge blandt andet tænketanken CEPOS kan landets kommuner årlig spare omkring 25 milliarder kroner, hvis de fulgte samme fremgangsmåder som vejlenserne.

Men det er tilsyneladende ikke alle dele af den vejlensiske forvaltning, som har været igennem et kritisk eftersyn af deres indkøbsaftaler. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forbruget hos teknisk forvaltning.

En del af Vejle Kommune, som gerne hiver den helt store tegnebog op af lommen ved juletid. Sådan var det eksempelvis i 2012, hvor der blev indkøbt 360 rejsekufferter hos Bahne.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Vejle Kommunes indkøb af Tommy Hilfinger-kufferter den 18. december 2012

Vejle Kommunes indkøb af Tommy Hilfiger-kufferter den 18. december 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Kommunal havnefest : 21 store fadøl og 1 flaske sprut til 4 mand

Hilfiger-kufferter i hobetal på forvaltningen

Ifølge de udleverede aktindsigter, faldt valget langt fra på tilfældige kufferter. Foretrukket blev det verdensberømte mærkevarer Tommy Hilfiner, hvilket på fakturaen står opført som ”TH”.

Netop det verdenskendte mærke var årsagen til, at indkøbene af rejsekufferterne løb op. Den såkaldte enhedspris lød på 709 kroner, hvortil kom juleposer, ilægningspapir og bagagevægte. Det gav en gennemsnitlig pris per kuffert på lige over 1.000 kroner eller over, hvad man normalt kan give julegaver for indenfor den kommunale forvaltning.

I første omgang blev der indkøbt 350 kufferter for 354.375 kroner den 18. december, hvilket tilsyneladende ikke var tilstrækkeligt for teknisk forvaltning. Det kommunale checkhæfte måtte derfor op af lommen igen et par dage senere, da der blev erhvervet yderligere 10 Tommy Hilfiner-kufferter. Denne gang til lige præcis 1.000 kroner stykket, således at skatteyderne måtte punge ud med 10.000 kroner.

Derved blev den samlede regning på 364.375 kroner for, at embedsmændene i teknisk forvaltning i Vejle har rejsetasken i orden, næste gang de skal på tjenesterejse.

Teknisk forvaltning i Vejle Kommunes ekstraindkøb af Tommy Hilfinger-kufferter den 20. december 2012

Teknisk forvaltning i Vejle Kommunes ekstraindkøb af Tommy Hilfiger-kufferter den 20. december 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Kommunal havn brændte kvart million af på eksotisk studietur

 

Like & del vores artikler:

Comments

comments