Prins Joachim og Prinsesse Marie til hemmeligstemplet frådsemiddag

Posted by: on feb 26, 2016 | No Comments

By & Havn så stort på beløbsgrænserne, da Prins Joachim og Prinsesse Marie blev budt på frokost. Det selv om organisationen ledet af Jens Kramer Mikkelsen, aldrig har haft et offentligt arrangement med de to kongelige.

- Det er enormt vigtigt, at man har et sted at mødes og skabe netværk, når man er ‘nybygger’. Det så vi, da biblioteket åbnede i Ørestad og fungerede som en magnet.

På den måde præsenterede By & Havns udviklingschef, Rikke Faaborg Jarmer, i 2014 overfor Politiken, hvordan det offentlige ejede selskab fokuserede på de sociale sider i forbindelse med et nybyggeri på Københavns Nordhavn.

Det har dog ikke kun været i forbindelse med nybyggerier, at By & Havn har brugt kræfter på de bløde værdier. Det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået i forbruget for organisationen, som for 95%’s vedkommende er ejet af Københavns Kommune – mens de resterende 5% tilhører staten.

Læs også : Margrethes helikopterlandingsplads udløste kæmperegning

En ejerform der gør, at organisationen skal følge samme type regler, som gælder indenfor den offentlige sektor. Det vil eksempelvis sige tommelfingerreglen om en pris på maksimalt 1.000 kroner per kuvert, når der afholdes repræsentative middage og frokoster.

Regningen fra Restaurant Lumskebugten til By & Havn for frokosten med Prins Joachim og Prinsesse Marie

Regningen fra Restaurant Lumskebugten til By & Havn for frokosten med Prins Joachim og Prinsesse Marie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kok hyret til privat skatteyderbetalt kom-sammen

Et krav By & Havn ikke overholdt i forbindelse med den kongelige frokost oktober 2011, hvor de tilsyneladende 7 deltagere i alt spiste og drak for 7.657,50 kroner – eller hvad der svarer til en kuvertpris på 1.093,92 kroner.

Måske ikke den største overskridelse af den normale beløbsgrænse, men det er årsagen hertil, som må anses for markant. Den skyldtes nemlig udgiften på 1.937,50 kroner til en kok, som By & Havn hyrede ind til lejligheden hos Restaurant Lumskebugten, som leverede maden.

Frokosten blev nemlig ikke afholdt i restauranten, men i stedet på By & Havns domicil på Nordre Toldbod i København K.

Læs også : Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

Hvad årsagen til at frokosten blev afholdt på Nordre Toldbod, har By & Havn ikke ønsket at oplyse. Det på trods af at det ellers er et almindeligt krav, at formål sammen med deltagerlister skal udleveres i forbindelse med repræsentationsudgifter.

By & Havn har overfor Journalista.dk kun villet fortælle, at der blev afholdt en frokost – og at de kongelige var blandt deltagerne. En frokost som ifølge By & Havns kommunikationsmedarbejder, havde til formål at opdatere Prins Joachim og Prinsesse Marie om ”selskabets aktiviteter”.

Læs også : Spareivrig borgmester bruger over kvart million på kontor

Oplysningerne om formål og deltagerliste må ellers anses for relevante, da Kongehusets officielle kalender ikke angiver, at Prins Joachim og Prinsesse Marie skulle have deltaget i arrangementer hos By & Havn.

Således synes der er at være tale om en privat sammenkomst mellem en offentligt finansieret organisation, ledet af den tidligere socialdemokratiske overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, og medlemmer af Kongehuset, hvilket blev betalt over skatten.

Email fra By & Havns kommunikationsmedarbejder om frokosten afholdt med Prins Joachim og Prinsesse Marie

Email fra By & Havns kommunikationsmedarbejder om frokosten afholdt med Prins Joachim og Prinsesse Marie

 

 

 

Kongehusets kommunikationsafdeling er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

Like & del vores artikler:

Comments

comments