Lønfest hos kommunerne : 364 embedsmænd tjente over millionen i 2015

Posted by: on maj 2, 2016 | No Comments

Kommunerne har ry for at udbetale lave lønninger. Men Journalista.dk kan via omfattende aktindsigter fastslå, at der er tale om en myte.

- Regeringens omprioriteringsbidrag er et udtryk for, at regeringen tager penge op af kommunekassen. Det er en slags tyveri.

Sådan lød det fra Københavns overborgmester, Frank Jensen, da han overfor Ekstra Bladet tidligere på året forklarede, hvorfor han tog afstand fra en række foreslåede besparelser.

Socialdemokratens opfattelse var samtidig, at der i forvejen var skåret helt ind til benet i hans kommune.

Læs også : Så meget tjener embedsmændene i din kommune

Journalista.dk kan nu afslører, at der i hvert fald er ét sted på budgettet, hvor hverken Københavns Kommune eller andre dele af det kommunale landskab, fremstår som om at der ikke kan findes besparelser.

Nemlig på udbetalinger til topfolkene, da direktionsmedlemmerne fast modtager årslønninger på over en million kroner.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har indhentet fra alle landets kommuner i 2015-lønningerne. Med undtagelse af Langelands Kommune, som konsekvent ikke besvarer de ellers lovpligtige henvendelser.

Læs også : Kommunaldirektørens gennemsnitsløn : 1.600.000 kroner

Kommunaldirektøren langt over millionen

Aktindsigterne viser, at 364 embedsmænd dette år tjente over millionen. Som forventeligt oppebar kommunaldirektørerne de største lønninger, da kommunernes øverste embedsmænd som absolut hovedregel alle lå væsentligt over denne klassiske løngrænse.

Lige bag og i enkelte tilfælde over deres kommunaldirektører, kom gruppen af direktører – som har status af direktionsmedlemmer. Flere af dem tjente langt over 1.500.000 kroner i 2015, hvilket eksempelvis var tilfældet for velfærdsdirektøren i Roskilde Kommune. Hendes årsindkomst landede på 1.800.587 kroner eller cirka 200.000 under, hvad domkirkebyens kommunaldirektør blev betalt før skat.

Læs også : Her er Danmarks 100 højest lønnede kommunale embedsmænd

Selv i de mindre kommuner, blev der i 2015 udbetalt store lønninger til andre end kommunaldirektørerne. Blandt de markante eksempler kan nævnes Stevns Kommunes vicekommunaldirektør, der dette år modtog 1.587.685 lønkroner. Svarende til en aflønning væsentligt over kommunaldirektøren, hvis lønseddel viste 1.320.994 kroner.

Læs også : 12 kommunale embedsmænd tjente over 2 millioner i 2015

De anførte lønninger udgør bruttolønnen, som de kommunale embedsmænd modtog i 2015. Samtidig er der sket medtagelse af eventuelle tillæg, ligesom pensionsindbetalinger også indgår.

Læs også : 116 kommunale embedsmænd tjener mere end Løkke – 277 mere end ministre

Like & del vores artikler:

Comments

comments