Kommune giver ministerløn til hjemmesygeplejeske – som den ikke selv har ansat

Del artiklen her:

Der kan i dén grad siges at være tale om en gylden ansættelse af sygeplejersken, som tjener mange hundrede tusinde kroner mere om året end hendes kollegaer i samme afdeling hos Gribskov Kommune.

Nok er nok.

Sådan lyder et af de klassiske slogans fra sygeplejeskernes faglige organisationer, når de indenfor de seneste år, har indkaldt til en række demonstrationer. Påstanden her har konsekvent været, at lønudviklingen ikke har fulgt med, hvorfor der nærmest omgående er behov for store lønforhøjelser for sygeplejeskerne.

Men det åbne spørgsmål er dog, om lønningerne faktisk er så dårlige, som først og fremmest Dansk Sygeplejeråd igen og igen har påstået. Ikke kun fordi Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, at det faktisk er muligt for faggruppen at sikre sig lønninger over millionen.

Læs også : Kommunale topfolk fyrede den af i baren : Brugte 23.290 kroner på alkohol under spareseminar – på luksushotel – til 160.000 kroner

Men også fordi vi nu igen kan dokumenterer, at en traditionelt ansat sygeplejeske har sikret sig en årsløn på et niveau, som ellers ifølge Dansk Sygeplejeråd er noget nær utopi. Hvilket må anses for endnu mere iøjnefaldende, fordi sygeplejesken Kirstine Malmkjær Andersen tjener afgørende mere end sine direkte kollegaer.

Gribskov Kommunes oplysninger om lønforholdene for sygeplejesker ansat i hele 2022 i Gribskov Helhedspleje

 

Sygeplejeske med superløn ikke ansat af sin egen arbejdsgiver

Forholdene fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Gribskov Kommune. Det ikke kun i 2022-aflønningen af Kirstine Malmkjær Andersen, men også de andre sygeplejesker, der er ansat i Helhedsplejen i Gribskov Kommune.

Læs også : Direktør med millionløn centrum for skandalesag : Scorer alligevel kæmpe bonus

Således viser opgørelserne, at hun i 2022, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser, tjente 1.201.193 kroner. Eller hvad der svarer til næsten 350.000 kroner mere, end hvad Helhedsplejens næstbedst lønnede sygeplejeske, kunne sætte ind på sin samlede lønkonto sidste år.

Læs også : Anderledes entreprenør : Har scoret millioner af skattekroner på foredrag om andres fattigdom

Hvad den præcise årsag er til at Kirstine Malmkjær Andersen, på trods af sin stillingsbetegnelse som sygeplejeske indenfor et område med fokus på hjemmepleje af Gribskovs ældre indbyggere, ligger i en lønramme på samme niveau som en minister, er ikke noget hendes arbejdsgiver kan give et klart svar på.

Læs også : Sygeplejeske gør strejkeslogans til skamme : Scorer årsløn over millionen

Således oplyser den i en email til Journalista.dk, at Kirstine Malmkjær Andersen ikke blev ansat af Gribskov Kommune. Men i stedet fulgte med, da kommunen opkøbte en leverandør :

– De ønskede oplysninger kan ikke fremsendes, da Kirstine Malmkjær Andersen er virksomhedsoverdraget fra Attendo til Gribskov Kommune per 1. maj 2018 og Gribskov Kommune har derfor ikke deltaget i ansættelsen af medarbejderen. Vi er derfor ikke i besiddelse af stillingsopslag eller oplysninger om ansættelsesudvalg, proces mm.

Del artiklen her:




2 Comments

  1. Sikkert en som har vikarkontrakt, og som bare bruges fast og tager alle vagter. Vanvittigt at sådan noget kan lade sig gøre uden et loft eller revurdering af ansættelseskontrakt – det giver ingen mening, hvis man kan arbejde over et vist timetal på en vikarkontrakt.

    Det uduelige argument om ustabile timer og løn duer ikke, som vi tydeligt kan se her.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*