Køber festfyrværkeri for millioner af skattekroner – men kun ét firma kan byde ind på opgaven

Del artiklen her:

Selv om regningerne i dén grad har været til at føle på for skatteyderne, har Aalborg Kommunes skandaleramte forvaltning ikke forsøgt at finde frem til andre leverandører, end den man tilsyneladende allerede på forhånd havde udvalgt.

Sidste sommer lagde Tall Ships Races igen vejen forbi Aalborg Havn, hvilket betød markant besøg på kajen i den nordjyske hovedstad. Det for at se de mange store sejlskibe, der lagde til kaj i forbindelse med arrangementet.

Næste gang Tall ships Races kommer til Aalborg, bliver efter planen sommeren 2026. Et arrangement der forventes at blive så bekosteligt for Aalborg Kommune, at det allerede har afsat et større millionbeløb til 2026-udgaven af skibenes besøg.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

I spidsen for arrangementet forventes at stå Aalborg Kommunes eventafdeling, der de seneste måneder har trukket særdeles negative overskrifter. Det efter at det blandt andet er blevet dokumenteret, at dets chef, den tidligere fodboldstjerne Søren Thorst, har været en særdeles flittig gæst på nordjyske værtshus – betalt over repræsentationskontoen og dermed af skatteyderne.

 

Endnu engang : Markant udbetaling fra skandaleramt eventafdeling

Samtidig har det medført løftede øjenbryn, at en række store ordrer og millioner af støttekroner er blevet betalt via eventafdelingen. Nu kan Journalista.dk i samarbejde med Aktindsigterne.dk afslører, at endnu en særdeles markant ordre er blevet uddelt, uden at andre end den foretrukne kunne byde ind på opgaven.

Læs også : Påstår at kæmpe for CO2-neutralitet : Tog med 20 andre flyet til København fra Aalborg

Det drejer sig om indkøbene af fyrværkeri, der skete i 2019 og 2022 til Tall Ships Races. I 2022 udgjorde beløbet 1.250.000 kroner, mens udgiften i 2019 stod skatteyderne i 1.062.500 kroner. På trods af der er tale om store ordrer til et Holstebro-baseret fyrværkerifirma, fik ingen andre mulighed for at byde ind på opgaven.

Læs også : Mens udsatte borgere demonstrere mod nedskæringer : Politikere og topembedsmænd brænder millioner af kroner af på rejser til Aalborg


Således oplyser Aalborg Kommune i en email, at opgaverne ikke har været sendt i udbud. På samme måde som den kommunale forvaltning, heller ikke fandt anledning til at kontakte andre leverandører, for at få afprøvet om fyrværkeriindkøbet skete til markedsprisen.

Opgørelser fra Aalborg Kommune over indkøb foretaget af fyrværkeri til Tall Ship Race

 

Del af emailkorrespondance mellem fyrværkerifirma og Beredskab Nordjylland

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*