Gjorde som Prehn : Borgmester tog chefredaktør for lokalt dagblad med på restaurant – på skatteydernes regning

Helsingør Kommunes pressefoto af borgmester Benedikte Kiær
Del artiklen her:

Helsingør Kommunes borgmester har fulgt samme fremgangsmåde, som den nu tidligere socialdemokratiske minister Rasmus Prehn har været stærkt kritiseret for – hvilket endda skete i et valgår.

Vi skal ikke mange måneder tilbage, før den helt store skandale i det politiske Danmark omhandlede Rasmus Prehn. Det efter at den daværende socialdemokratiske minister, var blevet afsløret i et særdeles iøjnefaldende forbrug over sin skatteyderbetalte repræsentationskonto.

Først og fremmest grundet mange besøg på københavnske restauranter, hvor det samtidig var et åbent spørgsmål, hvem han faktisk havde spist sammen med. Således blev Rasmus Prehn fanget i, at han først havde opgivet en forkert journalist som dén, skatteyderne havde betalt en frokost til – for efterfølgende at nægte at oplyse, hvem den korrekte var.

Læs også : Kage leveret til Helsingør Kommune : Sukkersød aktion for at få 92 årig blind mand på plejehjem startet

Flere af de journalister der deltog i restaurantsbesøgene med Rasmus Prehn, har efterfølgende offentligt erkendt at deres fremgangsmåde var uprofessionel. Det ud fra en betragtning om, at de ved på den måde kunne komme til at stå i et afhængighedsforhold til en politiker, som de havde til opgave at kigge nærmere efter i sømmene.

 

Chefredaktør for Helsingør Dagblad til frokost med borgmesteren – i valgår

Journalista.dk kan med baggrund i aktindsigter opnået hos Helsingør Kommune nu afslører, at det ikke kun er ministre, der gør brug af repræsentationskontoen til at få alenetid med fremtrædende journalister. Det er også i mindst et tilfælde sket i Helsingør Kommune, når nordsjællændernes konservative borgmester Benedikte Kiær har aflagt en lokal restaurant et besøg.

Læs også : Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

Det skete i midten af februar 2021, hvor Benedikte Kiær inviterede Peter Hagmund på frokost på den lokale Restaurant Strejf. Et spisested i den centrale del af Helsingør, hvor der blandt andet er udsigt over Øresund.

Læs også : Skoleledere slår til igen : Brænder endnu engang flere hundrede tusinde kroner af på luksushotel

Peter Hagmund er langt fra en tilfældig journalist, da han i 2021 var chefredaktør for det lokale Helsingør Dagblad. Et frokostmøde der samtidig faldt sammen med, at 2021 var året hvor vælgerne i Helsingør Kommune skulle til stemmeurnerne i forbindelse med årets kommunalvalg.

Faktura fra restaurant til Helsingør Kommune og intern skrivelse i Helsingør Kommune omkring deltageren i frokosten med Benedikte Kiær

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*