Uanset kæmpe besparelser : Region forgylder ny direktør med ministermillionløn

Region Sjællands pressefoto af nyansat digital direktør, Jan Kold
Del artiklen her:

Det synes langt fra at være alle dele af økonomien hos Region Sjælland, hvor sparekniven risikrer at blive fundet frem. I hvert fald ikke på direktionsgangen, som netop har fået et nyt medlem.

– Det var med kæmpe glæde og stor ydmyghed, jeg fik besked om, at jeg var valgt til jobbet. I mine øjne er det den mest spændende direktørstilling, jeg kan forestille mig.

Sådan lød det tidligere på måneden fra Jan Kold, da han i en pressemeddelelse takkede for ansættelsen som digitaliseringsdirektør hos Region Sjælland. En nyoprettet stilling, som ifølge arbejdsgiveren skyldtes organisatoriske ændringer – samt et stigende fokus på digitalisering.

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Ansættelsen af Jan Kold kommer på trods af, at Region Sjælland de seneste måneder har varslet væsentlige nedskæringer. Eksempelvis på den kollektive trafik, som TV2 Øst i begyndelsen af april måned i år kunne melde, forventes at komme til at gå hårdt ud over en række tog- og busforbindelser.

 

Løn tæt på statsministerniveau

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Region Sjælland, synes det dog ikke til at se på Jan Kolds ansættelsesforhold, at arbejdsgiveren ifølge eget udsagn er økonomisk presset. Det skyldes at hans kommende årsløn når op på omkring samme niveau, som skatteyderne årligt betaler til sundhedsministeren – og tæt på statsministerens.

Læs også : Udskældt reklamekampagne koster millioner : Opfordrer syge til at ringe mindre til lægen end tidligere

Således får han en årlig grundløn på 1.230.008 kroner, hvortil kommer pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren. De forventes at komme til at stå i 265.558 kroner, hvorefter Jan Kolds fremtidige årsløn kommer til at ligge på 1.495.566 kroner.

Læs også : Region forgyldte direktør i psykiatrien : Scorede 3.4 millioner i 2022

Hertil kommer muligheden for udbetaling af de såkaldte engangsvederlag, som kan komme oven i den almindelige løn. Et udtryk der dækker over forskellige former for bonusser, som kan komme til udbetaling, når højt placerede offentlige medarbejdere når opstillede mål.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*