5 skatteyderbetalte festligheder du ikke må gå glip af på Folkemødet

Posted by: on jun 15, 2016 | No Comments

Skal du til Folkemødet, men ønsker ikke selv at betale for oplevelserne?Så er her listen over de skatteyderfinansierede telte, som du ikke må gå glip af.

- Folkemødet er ikke længere en lejrskole for det politiske parnas på Christiansborg. Det er blevet et sandt folkemøde med deltagelse af tusindvis af mennesker.

Via citater af denne type fra De Konservatives tidligere leder Lars Barfoed, markedsføres Folkemødet som stor politisk festival, hvor blandt andet almindelige borgere kan komme i direkte kontakt med landets magthavere.

Læs også : Folkemødet A/S – Sammenhængen mellem taxitakster og optimal plyndring af bønder

Folkemødet er andet end politiske møder, hvor Folketingets partier på skift fremlægger deres politik. Det er i høj grad også embedsmænd, som på skatteydernes regninger drager til Bornholm, for at reklamere for deres arbejdsgiver.

Via aktindsigter opnået blandt andet fra landets kommuner og ministerier, har Journalista.dk ikke kun kortlagt, hvad det koster når det offentlige Danmark fester sammen med journalister, lobbyister og private borgere.

Læs også : Folkemødet 37% dyrere for skatteyderne – på ét år

Det har også været muligt at skabe et overblik over de offentlige myndigheder og organisationer, som hvert år er markant til stede på øen midt i Østersøen.

 

Nummer 5 : Professionshøjskolen Metropol

Tiltaler koncerter og diskussioner med kendte paneldeltagere dig, så er Professionhøjskolen Metropols telt et sted, som du bliver nødt til at besøge.

Metropol uddanner blandt andet skolelærere, ergoterapeuter og professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvilket ikke nødvendigvis er en god forretning – flere gange har det derfor været nødvendigt for den københavnske uddannelsesinstitution, at skære ned på medarbejderantallet.

Alligevel er der ingen smalle steder på Folkemødet, hvor Metropol i 2014 brugte 246.433 kroner. Det gav mulighed for fx at betale Razzy Music til at optræde i skolens telt, hvor der også var hyret navne som Rasmus Jønsson, Bente Klarlund og Jan Hellesøe til at optræde som debatører og ordstyrere.

Læs også : Skærer på kernevelfærden – og chartrer privatfly til Folkemødet

 

Nummer 4 : Københavns Universitet

Plejer du at gå til eller se stand-up-comedy, er det København Universitets telt, som du skal besøge på Folkemødet.

Københavns Universitet har det seneste år varslet nedlæggelse af en række studier, hvilket er sket som led i en større sparerunde. Men går det som det plejer, er der dog ikke nogen smalhals på Folkemødet, hvor universitet fast gør brug af komikeren Lasse Rimmer.

Prisen for hans deltagelse i det såkaldte Science slam løb i 2014 op i 26.250 kroner, hvilket synes at være standardprisen for den slags optrædender.

Læs også : 15.504 kroner i timen : DR-stjerner scorede kassen på Bornholm

 

Nummer 3 : Region Hovedstaden

Skal du have et gratis minde med hjem fra Folkemødet, er Region Hovedstadens telt altid et besøg værd.

Økonomien er så trængt i Region Hovedstaden i disse år, at der er varslet besparelser i milliardklassen. Udmeldingerne fra først og fremmest regionsformand Sophie Hæstorp Andersen får dog formentlig ikke betydning for regionens budget, som altid er blandt de absolut største på Folkemødet – i 2015 lød det på på 602.832,67 kroner.

Besøgende i regionens store telt kan forvente et meget højt serviceniveau, ligesom de også kan forsyne sig med forskellige souvenirs – hvilket i 2015 blandt andet bestod af 3.000 muleposer.

Læs også : Bookede helt badehotel – og gik amok i muleposer

 

Nummer 2 : Danmarks Evalueringsinstitut

Er du til dyr og velproduceret kaffe, skal du bestemt slå et smut omkring Danmarks Evalueringsinstituts telt på Folkemødet. I 2015 havde instituttet engageret Kaffekværnen til at levere den sorte drik til festivaldeltagerne, hvilket kostede 31.445 kroner. Hvilket var en stigning på 24.070 kroner i forhold den kaffe, som evalueringsinstituttet havde indkøbt året før.

Sammenlagt betalte skatteyderne i 2015 200.849 kroner for Danmarks Evalueringsinstituts tur til Bornholm.

Læs også : Så meget scorer stjernerne på Folkemødet

 

Nummer 1 : Statsbiblioteket

Når tørsten melder sig kunne en del af løsningen være at besøge Statsbiblioteket, hvis telt tidligere har serveret fadøl.

Teltet, der har været indrettet som en læsesal med blandt andet gratis aviser, har også fast budt på optrædender fra Clement Kjærsgaard. Det er sket i forbindelser med opgaver som ordstyrer, hvilket han i 2015 fik 40.000 kroner for – ud af Statsbibliotekets samlede budget på cirka 500.000 kroner.

Læs også : Corydons Folkemøde : 3 privatchauffører til rådighed

Like & del vores artikler:

Comments

comments