Udgifterne løb løbsk : Dronning Margrethe dobbelt så dyr som forventet

Posted by: on jul 1, 2016 | No Comments

Det skulle have været et discountbesøg holdt indenfor 300.000 kroner. Men det blev næsten dobbelt så dyrt, da Vejle Kommune sidste sommer havde besøg af Dronning Margrethe.

- 800.000? Det lyder helt vildt. Jeg ved ikke engang, hvordan vi skulle kunne bruge så mange penge.

Sådan lød det fra Arne Sigtenbjerggaard, borgmester i Vejle, da han overfor MetroExpress blev bedt om at kommentere på, at Syddjurs Kommune ville bruge omkring 800.000 kroner på et besøg af Dronning Margrethe. Det i forbindelse med, at Vejle Kommune selv sensommeren 2015 skulle have besøg af monarken. Ifølge Venstre-borgmesteren ville det maksimalt koste 200.000-300.000 skatteyderkroner, når hun kom på besøg i den østjyske kommune.

Læs også : Skandaleramt kommune brænder 400.000 kroner af på Kina-rejse

Hvad Sigtenbjerggaard dog ikke fortalte var, at Vejle Kommune langt fra var så billig i drift, som han gav indtryk overfor gratisavisen. Det fremgår i stedet af aktindsigter indhentet af Journalista.dk, der viser at forskellen mellem de to kommuners forbrug var begrænset.

Det skyldtes at besøget af dronningens sommertogt i Vejle Kommune kostede 569.328,75 kroner, mens det ligeledes inklusiv moms løb op i 687.552,21 kroner i Syddjurs Kommune.

Faktura fra The Dining Project til Vejle Kommune i forbindelse med kongehusbesøg

Faktura fra The Dining Project til Vejle Kommune i forbindelse med kongehusbesøg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bespisning til den store guldmedalje

En væsentlig del af forklaringen skal findes i, at Vejle Kommune var særdeles gode værter for ikke kun de kongelige gæster, men også for deltagere uden blåt blod i årene. Således blev der eksempelvis indkøbt mad og drikke for 131.305,65 kroner hos vejlensiske The Dining Project, hvilket blandt andet inkluderede 24 flasker cava, 21 flasker hvidvin, 27 flasker rødvin og 111 glas desertvin – uddelt af de 14 tjenere Vejle Kommune havde hyret ind.

Læs også : Vejle Kommune købte bestik for 365.700 kroner – og fik 207 sæt til overs

Ifølge de udleverede bilag deltog 112 gæster i arrangementet, hvilke medførte en kuvertpris på 1.172,37 kroner. Eller hvad der svarer til 172,37 kroner over den almindelige grænse indenfor det offentlige, når der afholdes repræsentative middage og frokoster.

For at undgå at Dronning Margrethes besøg skulle gå upåagtet hen, indrykkede Vejle Kommune en lang række annoncer i de lokale medier, hvilket først og fremmest skete hos Politikens Lokalaviser. Det hele blev afrundet med et stort fyrværkeri, der i sig selv kostede skatteyderne 62.500 kroner.

Fyrværkeriregning til Vejle Kommune september 2015

Fyrværkeriregning til Vejle Kommune september 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

Læs også : Amok i Tommy Hilfiger : Vejle Kommune købte kufferter for 364.375 kroner

 

Like & del vores artikler:

Comments

comments