Universitetslektor amok i rejser : Brændte over 550.000 kroner af på få år

Pressefoto fra Aalborg Universitet
Del artiklen her:

End ikke rejserestriktionerne under coronaen kunne for alvor holde lektoren ved Aalborg Universitet, Morten Lund, tilbage i forbindelse med mange og iøjnefaldende rejser til oversøiske destinationer.

– Vi har gerne villet sikre ro omkring undersøgelserne, og derfor har vi ment det rigtigst at fritage de to ledere for deres opgaver, mens undersøgelserne står på.

Sådan lød en del af den teksten Aalborg Universitet offentliggjorde tidligere på måneden i forbindelse med, at nordjyderne havde valgt at fritage institutleder Christian Nielsen og viceinstitutleder Morten Lund, der samtidig har rang af lektor, for tjeneste. De to ledende medarbejdere ved universitetets business-fakultet, der tidligere er blevet afsløret i over en længere årrække at have tjent store millionbeløb på at optage mange studerende i strid med reglerne, undersøges aktuelt en række såkaldte “ledelsesmæssige dispositioner”.

Læs også : Universitet med gigantisk bureaukrati : 43 direktører – og et kæmpe antal chefer

På baggrund af aktindsigter opnået hos universitet, kan Journalista.dk nu afslører, at der i dén grad har været gang i rejsekufferten hos først og fremmest Morten Lund. Forhold der fremgår af opgørelser, som Aalborg Universitet har fremsendt over forbruget for både Morten Lund og Christian Nielsen.

 

Forkærlighed for USA og Australien – og det sydlige Europa

Lister der ikke kun fastslår, at det har været en bekostelig affærer at sende Morten Lund på rejser til flere verdensdele. Men også at han indenfor de seneste 5 år, har foretaget en række iøjnefaldende udlæg under disse.

Læs også : Universitet fyrer den endnu engang af på Bornholm – mens der skæres ned på undervisningen af de studerende

Den helt store favoritdestination synes at være USA, som Morten Lund eksempelvis lagde vejen forbi den forgangen sommer. Det for her at besøge Durham, hvor alene transportomkostningerne ifølge de udleverede opgørelser fra Aalborg Universitet, synes at have stået skatteyderne i 25.768 kroner. Det var dog intet at regne i forhold til den rejse, som han foretog til Sydney i Australien tidligere i år, hvor lektoren brugte lige over 65.000 kroner på at besøge Macquarie University.

Læs også : Stoppede efter 3 år i spidsen for universitet – scorede gyldent håndtryk på 2.6 millioner kroner

Opgørelserne synes at slå fast, at alene Morten Lunds rejseaktiviteter de 5 seneste år, har medført regninger på i størrelsesordenen 555.572 kroner. Ud over besøgene i USA og Australien har det også spillet ind på den samlede regning, at han også har fundet det nødvendigt at besøge destinationer som Frankrig, Italien, Schweiz, Holland, Kina, Finland og Polen.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*