Forærede OL-billetter til 278.524 kroner væk til ukendt personkreds

Posted by: on aug 5, 2016 | No Comments

De Olympiske Lege i Rio starter lørdag. Går det som ved seneste OL i London, vil statslige Team Danmark også denne gang være særdeles rundhåndet med meget dyre billetter.

- En af de helt store styrker ved dansk eliteidræt er, at Team Danmarks arbejde ikke kun handler om medaljer. Udviklingen af den enkelte eliteudøver sker på en samfundsmæssigt og socialt forsvarlig måde, og det er en tilgang, jeg gerne vil værne om, og arbejde på at skabe endnu bedre rammer for atleterne

Sådan lød det fra Københavns borgmester, Frank Jensen, til Team Danmarks hjemmeside, efter det i foråret blev offentliggjort, at han også de kommende 4 år står i spidsen for den statslige elitesportsorganisation. Hvad socialdemokraten dog ikke oplyste var, at det langt fra kun er idrætsudøverne, som Team Danmark bruger store beløb på.

Det fremgår i stedet af aktindsigter opnået af Journalista.dk i blandt andet de udgifter, som Team Danmark havde til det seneste OL i London i 2012.

Læg også : Nationalbankens forbrugsfest : Gallamiddag til 400.000 kroner – med 44 flasker champagne

Herunder i de indkøbte billetter, så bestyrelsesmedlemmer, ansatte og andre venner af huset kunne komme ud og opleve konkurrencerne i London.

Del af Team Danmarks billetkøb ved OL i London i 2012

Del af Team Danmarks billetkøb ved OL i London i 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Storkunder hos engelske Sportsworld

Indkøbene blev ifølge de fremsendte bilag foretaget hos engelske Sportsworld, der har specialiseret sig i at opkøbe og videresælge billetter til store idrætsarrangementer.

Brugen af Sportsworld skete ad fire omgang, da der indledningsvis blev købt billetter for 212.132,75 kroner. Det viste sig dog ikke at være tilstrækkeligt, hvorfor Team Danmark efterfølgende indkøbte for 57.238 kroner, 4.299 kroner og 4858 kroner – således at den samlede regning for billetkøbene løb op i 278.524 kroner.

Læs også : Kramer Mikkelsen fyldte rundt – og fik kæmpe reception betalt af skatteyderne

Lige så rundhåndede Team Danmark var med indkøb af billetter til OL i 2012, lige så lidt har den statslige organisation været interesseret i at oplyse, hvem der gjorde brug af de dyre adgangskort. Organisationen henviser til sit regnskab London-legene, hvoraf det alene i generelle vendinger fremgår, hvem der kunne komme gratis ind til sportsbegivenhederne :

- Der ud over har Team Danmark købt billetter til de sportelige begivenheder under OL i 2012 for i alt kr. 278.524. Billetterne er hovedsageligt blevet brugt af Team Danmarks ansatte og eksperter, der var til stede under OL samt til øvrige ikke-kommercielle samarbejdspartnere. Team Danmarks bestyrelse har også brugt en del af disse billetter.

Del af Team Danmarks interne notat om køb og fordeling af billetter under OL i 2012

Del af Team Danmarks interne notat om køb og fordeling af billetter under OL i 2012

 

 

 

Læs også : Mens Jens Okking lades i stikken : Byrådstop på party-cruise

Comments

comments