Talemåden er rigtig : Kongelige fødes faktisk med en guldske i munden

Posted by: on aug 19, 2016 | No Comments

Kongelige siges at være født med en guldske i munden. I Prinsesse Athenas tilfælde er det ikke kun en talemåde, da det var dåbsgaven fra Tønder Kommune.

- Jeg frygtede det værste dengang, men det kører faktisk rigtig godt nu her. Vi mærkede det lige i starten, men her efter to år mærker vi det slet ikke.

På denne måde gjorde Tønder Kommunes turistchef, Bodil Glistrup Thomsen, status overfor Danmarks Radio, da det statslige mediehus spurgte ind til konsekvenserne af, at Prins Joachim sammen med sin familie var flyttet fra Tønder.

Fraflytningen fra Schackenborg til København var bestemt ikke en del af planen for Tønder Kommune, som siden Prins Joachims overtagelse af slottet, løbende havde udtalt sin glæde ved hans og familiens tilstedeværelse i det sønderjyske.

Læs også : Udgifterne løb løbsk : Dronning Margrethe dobbelt så dyr som forventet

Hvor stor pris kan blandt andet ses på den gave, som kommunen gav i forbindelse med dåben af Prins Joachims yngste barn. Da den i 2012 fandt sted i Møgeltønder Kirke, var Tønder blandt dem, som gav Prinsesse Athena markante gaver.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Tønder Kommune.

Ihle Eliasens faktura til Tønder Kommune for ske og kop udført i guld

Ihle Eliasens faktura til Tønder Kommune for ske og kop udført i guld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokal guldsmed leverede guldske

Ifølge de fremsendte dokumenter var det Ihle Eliasen, der leverede gaven til Prinsesse Athena, der i 2012 stadig boede på Schackenborg Slot. En lokal guldsmed, der har modtaget en række priser for sit arbejde.

Læs også : Prins Joachim og Prinsesse Marie til hemmeligstemplet frådsemiddag

Forud for prinsessens dåb modtog Ihle Eliasen en bestilling på en guldske og kop, som skulle udføres i en kombination af guld 750 og sølv 925S. Svarende til 18 karat guld og sterlingsølv, således at Prinsesse Athena kunne siges at få en dåbsgave, som levede op til kongelige standarder.

Det afspejlede sig også i fakturaen, som Ihle Eliasen sendte til Tønder Kommune – inklusiv moms lød den på 25.000 kroner.

Læs også : Forsvarets udgifter til Kongehuset i 2015 : 180.900.000 kroner

Like & del vores artikler:

Comments

comments