15 byrådspolitikere brugte 200.000 kroner på at studere infrastruktur – i Tyrkiet

Posted by: on sep 1, 2016 | No Comments

Der er i mere end én forstand langt fra Istanbuls kaotiske morgentrafik til Læsøs myldretid. Alligevel var Tyrkiets hovedstad destinationen, da Nordjyllands Trafikselskab ville studere transportforhold.

- Den mest akutte transportudfordring i Aalborg kommune er at få forbedret den trafikale infrastruktur mellem Aalborg by og Aalborg Øst.

Sådan lød det fra Daniel Nyboe Andersen, da han af Altinget.dk blev bedt om at udpege nogle af de største udfordringer, som Aalborg Kommune står overfor. Ifølge den radikale viceborgmester var det dog ikke en opgave, som nordjyderne kunne løfte alene. Det krævede nemlig også hjælp fra staten, hvis den trafikale infrastruktur skulle forbedres.

Daniel Nyboe Andersen er samtidig medlem af bestyrelsen for det offentlige Nordjyllands Trafikselskab, der udbyder tog- og bustrafik til nordjyderne. Trafikselskabet tager løbende på studieture, hvilket også var tilfældet i 2014, hvor turen gik til Istanbul.

Læs også : Eksotisk luxus standarden for offentligt busselskab

Med i flyveren til den tyrkiske hovedstad var ud over Daniel Nyboe Andersen en lang række andre nordjyske byrådsmedlemmer, der også havde status af bestyrelsesmedlemmer. Blandt dem Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, næstformanden for Region Nordjylland Svend Heiselberg, byrådsmedlem i Jammerburgt Kommune Lars Holt og Folmer Hjort Kristensen, byrådsmedlem i Læsø Kommune.

Læs også : Gentofte Kommune på langfart : Brugte 314.097 kroner på studietur til New Zealand

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, var det langt fra en billig oplevelse for skatteyderne. Omregnet til salg af to zoners voksenbilletter med Nordjyske Trafikselskabs busser, svarer det til at der skal sælges 8.619 af slagsen, før Tyrkiets-rejsen er betalt hjem.

Deltagerlisten for Nordjysk Trafikselskabs rejse til Tyrkiet

Deltagerlisten for Nordjysk Trafikselskabs rejse til Tyrkiet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

Delegation på 15 byrådsmedlemmer og 4 embedsmænd

Bilagene slår fast at der på turen i alt deltog 19 nordjyske trafikfolk, hvoraf 15 var byrådsmedlemmer og de resterende enten ansatte hos Nordjyske Trafikselskab eller Trafikselskaberne i Danmark. Hertil kom en medarbejder hos Det Danske Generalkonsulat i Istanbul, der hjalp til under rejsen i perioden mellem den 19. og 22. april 2014.

Hjælpen fra konsulatets bistand, var langt fra gratis. Den kostede i sig selv 46.819,35 kroner, hvilket først og fremmest skyldtes udgifterne til såkaldt Stakeholder Management.

Faktura fra Udenrigsministeriet for bistand under studietur til Tyrkiet

Faktura fra Udenrigsministeriet for bistand under studietur til Tyrkiet

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Offentligt busselskab brænder formuer af på udenlandsrejser

Indkvartering på luxushotel i Istanbuls centrum

En anden væsentlig udgift på rejsebudgettet var hotellet, som nordjyderne blev indkvarteret på. Overnatningerne fandt sted på Avantgarde Taksim Hotel, der beskriver sig selv som et 4-stjernet luksushotel i hjertet af Istanbul.

Hotelregningen løb samlet op i 43.991,58 kroner, hvilket var i samme boldgade som flybilletterne. Det kostede nemlig 49.351 kroner, for at fragte den nordjyske delegation frem og tilbage mellem Danmark og Tyrkiet.

Læs også : Trængsel i computerlokalet : 130.000 kroner brugt på iPad-studietur

Det var med til at gøre, at skatteydernes samlede regning for Nordjysk Trafikselskabs studietur til Istanbul kostede 189.625,84 kroner. En rejse der blandt sine udtalte formål havde, at man ville studere den måde, som tyrkerne havde opbygget deres infrastruktur på.

Flyregningen for Nordjyllands Trafikselskabs rejse til Tyrkiet foråret 2014

Flyregningen for Nordjyllands Trafikselskabs rejse til Tyrkiet foråret 2014

Like & del vores artikler:

Comments

comments