Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Skatteministeriets pressefoto af skatteminister Jeppe Bruus Christensen (S)
Del artiklen her:

Den socialdemokratiske skatteminister Jeppe Bruus Christensen er en af de mange boligejere, hvis huse pludselig er blevet voldsomt meget mere værd – i hvert fald ifølge ejendomsvurderingerne, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

– Jeg forstår til fulde den frustration, der kan være. Nogle ejendomsvurderinger er helt på månen.

Sådan lød det tidligere på ugen fra skatteminister Jeppe Bruus, da han overfor statsmediet TV2 svarede på en del af den kritik, der har været af de seneste ejendomsvurderinger. Vurderinger der i dén grad har trukket overskrifter, efter mange danskere har modtaget vurderinger af deres boliger, som er noget nær ekstreme i forhold til de forudgående.

Læs også : DR har i årevis foræret koncertbilletter til sine politiske chefer : Du må ikke vide hvem – af konkurrencemæssige hensyn

Vurderinger der har fået mange boligejere op af stolene, fordi de ikke kun står med en skattemæssig udfordring. Men også fordi vurderingerne pludselig gør, at det kan blive særdeles svært at sælge ellers attraktive boliger til en fornuftig pris.

 

Værdi tredoblet på kun 3 år – ifølge hans egen styrelse

En af dem er Jeppe Bruus Christensen, der ifølge offentlige registre bor i en københavnsk forstad. Det i hvad der kunne kaldes for et traditionelt enfamiliehus, som han ejer halvdelen af – mens den resterende halvdel tilhører ægtefællen Mette Laurberg Jensen.

Læs også : Skjuler politikernes fede pensioner : Folketinget mørklægger alt om sine eksmedlemmer

En ejendom der ved den seneste vurdering havde en værdi på 3.550.000 kroner, mens grundværdien blev opgjort til 1.362.900 kroner. Helt anderledes ser det ud efter den netop udsendte vurdering, hvor ejendomsværdien nu er opgjort til 10.795.000 kroner – mens grundværdien skulle løbe op i 5.367.000 kroner.

Læs også : Snaps, fadøl og drinks : Folketingets retsudvalg så stort på reglerne under fest i Tivoli

Eller hvad der i runde tal svarer til, at værdien af politikerens privatbolig skulle være tredoblet siden den seneste ejendomsvurdering i 2020.

Således kan Jeppe Bruus Christensen selv siges at være blandt dem, der er ramt af de iøjnefaldende værdiansættelser. De er foretaget af Vurderingsstyrelsen, der hører under Skatteministeriet, hvis minister er netop socialdemokraten.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*