Alternative studieture : Kommunalpolitikere i kø til legendarisk skotsk tatoo

Posted by: on okt 10, 2016 | No Comments

Var du til tatoo i sommer, var du langt fra den eneste dansker. En række kommuner planlægger nemlig deres studieture, så politikere og embedsmænd på skatteydernes regning kan opleve den skotske turistklassiker.

- Det Kongelige Tatoo i Edinburgh er en unik oplevelse, som finder sted på slotspladsen foran Edinburghs ikoniske slot. Forvent en uforglemmelig aften musik, ceremonier og dans.

På blandt andet denne måde sælger Edinburghs tatoo på sin hjemmeside det show, som løber af stablen hvert år i august. Placeret foran byens ikoniske slot, er det et magnet for de flere hundrede tusinder turister, som hvert år gæster den historiske skotske by.

Blandt de faste kunder er danske lokalpolitikere, som fast placerer studieture i Edinburgh, så de får mulighed for at opleve Skotlands måske største turistattraktion. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i en lang række af landets kommuners udgifter til studierejser for politikere og embedsmænd.

Læs også : Gentofte Kommune på langfart : Brugte 314.097 kroner på studietur til New Zealand

De fremsendte aktindsigter viser eksempelvis, at Varde Kommune i 2015 lagde vejen forbi Edinburgh, så en række politikere og embedsmænd på kommunekassens regning kunne opleve tatooet.

Varde Kommunes udgifter til tatooet i Edingburgh i 2015

Varde Kommunes udgifter til tatooet i Edingburgh i 2015

 

 

 

 

 

 

 

Whiskey og tatoo på skatteydernes regning

Ifølge de fremsendte bilag kostede turen, der blev afholdt i perioden mellem den 16. og 19. august 2015, i alt 121.392,61 kroner. Det gav mulighed for at lokalpolitikerne Thyge Nielsen, Niels Haahr Larsen, Connie Høj, Tina A. Hansen, Søren Laulund, Ingvard Ladefoged og Erhardt Jull, kunne sætte sig på flyet til Skotland sammen med 5 direktører og chefer fra den sydvestjyske kommune.

Ud af 12 deltagere var det de 10, som mandag den 17. august tog til tatooet – hvilket kostede skatteyderne 370 pund, svarende til lige over 3.000 kroner. Tatooet kom efter at Varde-delegationen havde været på byrundtur og besøgt et whiskey-destilleri.

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

10 kommunalt betalte tilskuere til tatooet i Edinburgh, var der også i 2012, da det var Thisted Kommune som besøgte det skotske højland. Udsigten til de optrædende var dog langt bedre, end kollegaerne fra Varde måtte tage til takke med. Thisted Kommune betalte 839,50 pund for oplevelserne, eller hvad der svarer til næsten 700 kroner per billet.

Læs også : Trængsel i computerlokalet : 130.000 kroner brugt på iPad-studietur

Blandt de andre faste kommunale gæster til tatooet, kan nævens Helsingør Kommunes politikere. Også i 2016 lagde de vejen forbi Edinburghs slotsplads, hvilket dette år dog var for deltagernes egen regning. Sådan var det dog ikke i 2012, hvor nordsjællændernes udgifter nærmede sig dem, som Thisteds skatteborgere betalte for sine politikere og embedsmænds billetter i 2015.

Udgifter for Thisted Kommune til Edinburghs tatoo i 2012

Udgifter for Thisted Kommune til Edinburghs tatoo i 2012

Like & del vores artikler:

Comments

comments