Assens sendte 32 mand til Canada : 650.673,85 kroner

Posted by: on okt 14, 2016 | No Comments

Canada er et af de absolut foretrukne rejsemål, når politikere og embedsmænd skal studere skoler. Blandt de besøgende har været ellers ifølge eget udsagn økonomisk pressede Assens Kommune.

- Vi skal spare 31 millioner kroner, og vi sparer de 25 millioner ved at nedjustere i antallet af kontanthjælpsmodtagere og lignende. På skole-, børne- og ældreområdet er der tale om meget små justeringer. Det bliver slet ikke i den størrelsesorden der var lagt op til.

Sådan beskrev borgmester Søren Steen Andersen overfor TV2 Fyn efteråret 2014 Assens Kommunes økonomi, da han præsenterede den fynske kommunes budgetaftale for 2015. Ifølge Venstre-manden var det dog billigt sluppet, for der var lagt op til langt større besparelser, hvilket var undgået via økonomisk tilbageholdenhed.

Assens Kommunes 2015-regnskab viser dog, at ikke alle udgifter blev nedjusteret. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i kommunens rejser for politikere og embedsmænd. Herunder i en rejse til sammenlagt 650.673,85, som kommunens skolefolk sammen med byrådspolitikere foretog foråret 2015 til Canada.

Læs også : Alternative studieture : Kommunalpolitikere i kø til legendarisk skotsk tatoo

Ifølge de fremsendte bilag, deltog i alt 32 på rejsen på de fynske skatteborgeres regning. Af dem var de fire politikere i skikkelse af socialdemokraten Lone Akselsen, Venstre-folkene Henrik Mott Frandsen og Lars Kristian Pedersen, samt folkesocialisten Lars Kristian Pedersen. Ud over politikerne var stort set alle kommunens skoleledere med på turen, der løb af stablen i perioden mellem den 11. og 18. april 2015.

Oversigt over Assens Kommunes udgifter til Canada-rejse i 2015

Oversigt over Assens Kommunes udgifter til Canada-rejse i 2015

 

 

 

 

 

Læs også : Niagara Falls og musical : 200.000 kroner brugt på Canada-rejse

Midler til kompetenceudvikling brugt på Canada-rejse

Canada-rejsens største udgiftspost, var meget naturligt rejseomkostningerne, der løb op i 404.950 skatteyderkroner.

Samtidig spillede det også ind, at University College Lillebælt blev betalt 128.280 kroner for at ”planlægge og gennemføre” turen til Nordamerika. En udgiftstype, der er almindelig for en lang række af landets kommuner, der har et udtalt behov for hjælp til at organisere selv kortvarige studieture. På samme måde som det også for uddannelsesinstitutioner som University College Lillebælt, har udviklet sig til en guldrandet forretning, når de agerer tourguider for politikere og embedsmænd.

Læs også : Canada-rejser sprang budgettet : 419.685 kroner over forventet

For at få turens finansiering på plads, var det nødvendigt for Assens Kommune at gøre brug af såkaldte kompetenceløftsmidler på 150.000 kroner, som var blevet bevilget af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. Tilskud der ellers ifølge et brev fra Undervisningsministeriet til landets skoler november 2014, først og fremmest skulle være gået til at højne uddannelsesniveauet hos de lærere, som manglede formelle, faglige kvalifikationer.

Deltagerliste for Assens Kommunes studierejse til Canada i 2015

Deltagerliste for Assens Kommunes studierejse til Canada i 2015

Like & del vores artikler:

Comments

comments