Fik omgående kæmpe lønforhøjelse : DR-chef scorer nu årsløn på 1.3 millioner kroner

Del artiklen her:

Det har været en særdeles indbringende affærer for en tidligere TV2-medarbejder at skifte til Danmarks andet statsmedie, DR. Blandt andet fordi hendes løn er blevet langt højere, end hvad DR ellers tidligere har oplyst.

Afskedigelsesrunder efterfulgt af nye afskedigelsesrunder.

Det er virkeligheden for Danmarks tilbageværende private medier, som er hårdt ramt af først og fremmest et faldende annoncemarked – og konkurrencen fra det skatteyderfinansierede statsmedie Danmarks Radio, hvis politiske chef er statsminister Mette Frederiksen. Indenfor de seneste uger har det eksempelvis været tilfældet på Jyllands-Posten, som har taget afsked med en række journalister og mellemledere.

Helt anderledes forholder den økonomiske situation sig hos DR, hvor toplønningerne på det nærmeste står i kø. Ikke kun i forhold til generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der nærmer sig en årsløn på omkring 4 millioner kroner – men også når det handler om medarbejdere på chefniveau.

Læs også : Chefer scorer lønforhøjelser på flere hundrede tusinde kroner på få år : DRs forbrugsfest fortsætter

Eksempelvis i skikkelse af Charlotte Borg, der den 1. marts vendte tilbage til statsmediet. Det efter i en periode at have været ansat hos Nordisk Film og senest hos TV2, hvor hun havde rang af stabschef.

 

Årsløn 150.000 kroner over forventet

Hos Danmarks Radio tiltrådte Charlotte Borg sidste år jobbet som chef for afdelingen DR Programproduktion Øst, der har til huse i DR Byen. Det i en stilling, som Danmarks Radio tidligere overfor Journalista.dk har oplyst, årligt skulle kaste 1.117.800 kroner af sig – når der sker medtagelse af ikke kun chefens bruttoløn, men også pensionsindbetalinger fra hendes arbejdsgiver.

Læs også : Festen fortsætter på DR : Ekstra ferie og orlov med løn – oven i kæmpe lønforhøjelser

Men nu fastslår nye aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, at Charlotte Borg er endnu bedre lønnet end først antaget. Således lød hendes samlede indtjening i 2022 på 1.050.686 kroner for 10 måneders arbejde, hvilket medfører en månedsløn på 105.686 kroner.

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Eller hvad der svarer til, at hun var blevet betalt 1.268.232 kroner for et helt ansættelsesår. Således har hun sikret sig en årsløn på 150.000 kroner over, hvad forventningen oprindeligt lød fra statsmediet.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*