Dronning Margrethe brændte 2 millioner kroner af på kinesisk statsbesøg

Posted by: on dec 6, 2016 | No Comments

Det er langt fra nogen billig oplevelse, når kongehuset tager på officielt besøg i udlandet. Det fandt skatteyderne ud af, da de i 2014 måtte betale flere millioner kroner for regentparrets besøg i Kina.

- Statsbesøget er historisk, og antallet af deltagende virksomheder er historisk. Det bliver uden sidestykke den største danske erhvervsdelegation nogensinde, og det afspejler de store kommercielle interesser, der er mellem Danmark og Kina.

Sådan lød det fra daværende socialdemokratiske Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, da han overfor Business.dk berettede om det statsbesøg, som han var en del af foråret 2014. En Kina-rejse hvor der var deltagelse af en lang række politikere, der sammen med regentparret bakkede op om den store handelsdelegation.

Læs også : Margrethes helikopterlandingsplads udløste kæmperegning

Kongehusets deltagelse på denne type statsbesøg, har tidligere været noget, som det selv har betalt for. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, er dette langt fra længere tilfældet. I stedet er det skatteyderne som via ministeriet skal betale ekstra for, at Kongehuset drager på repræsentative besøg i udlandet.
Sådan var det eksempelvis i 2014, hvor regentparret rejste til både Kina og Kroatien.

Udenrigsministeriets oversigt over udgifter til kongehuset ved statsbesøget i Kina i 2014

Udenrigsministeriets oversigt over udgifter til kongehuset ved statsbesøget i Kina i 2014

 

 

 

 

 

800.000 kroner brugt på kongehusets flybilletter

Ifølge de udleverede bilag fra Udenrigsministeriet, kostede det 2.014.389,45 kroner, for at sende regentparret til Kina. De absolut tungeste poster på budgettet var de middage, som Dronning Margrethe og Prins Henrik afholdte – samt de flybilletter, regentparret gjorde brug af.

I sig selv kostede det 784.839 kroner, for at de kongelige kunne komme til Fjernøsten. Med på flyet var også 4 medarbejdere fra Udenrigsministeriet, 12 ansatte ved hoffet samt en tolk. Med sammenlagt 19 passagerer på flyet betød det, at flybilletterne i gennemsnit kostede skatteyderne 41.307,32 kroner.

Læs også : Udgifterne løb løbsk : Dronning Margrethe dobbelt så dyr som forventet

En smule dyrere var de middage, som blev afholdt i Kina. I alt løb de op i 812.939,96 kroner, hvoraf de 420.573,96 kroner gik til en såkaldt returmiddag. De resterende 392.366.366 kroner faldt til et kulturarrangement, som blev afholdt i forlængelse af middagen.

Oversigt over Udenrigsministeriets udgifter til statsbesøget i Kroatien i 2014

Oversigt over Udenrigsministeriets udgifter til statsbesøget i Kroatien i 2014

 

 

 

 

 

Store udgifter til kulturarrangement i Kroatien

At udgifterne til Kina-rejsen langt fra er enestående, viser regentparrets besøg i Kroatien. En rejse der blev afholdt i perioden mellem den 21. og 24. april 2014, hvilket i forhold til kongehuset alene, kostede skatteyderne 776.838,39 kroner.

Også ved Kroatien-besøget var en stor udgift det kulturarrangement, som fulgte med returmiddagen. Til sammen kostede de to arrangementer 539.181 kroner, hvilket blandt andet blev muligt ved hjælp af tolkebistand til 13.225,27 kroner.

Læs også : Afsløring : Prins Joachim har aldrig skullet arbejde 20 timer om ugen

Samtidig spillede det ind på den samlede regning, at regentparret også denne gang gjorde brug af dyre flybilletter. I alt kostede returbilletterne mellem København og Split 157.073 kroner, hvoraf langt størstedelen gik til flyvningerne med regentparret og dets følge.

Læs også : Talemåden er rigtig : Kongelige fødes faktisk med en guldske i munden

Like & del vores artikler:

Comments

comments