Lykketofts vilde formandskab : Rejste for 724.556,37 kroner under sin FN-tid

Posted by: on dec 7, 2016 | No Comments

Syv embedsmænd var en del af Mogens Lykketofts delegation, da han var formand for FNs generalforsamling. Det har også kunnet aflæses på de rejseudgifter, som skatteyderne har måttet punge ud med.

- Jeg tror slet ikke, at det er gået op for den danske offentlighed, hvor højt profileret det danske formandsskab er i FN lige nu.

Sådan lød det fra Mogens Lykketoft i et interview med Politiken, da han i slutningen af sit formandskab for FNs generalforsamling gav sin vurdering af, hvad han præcist mente at have opnået. Overfor morgenavisen slog socialdemokraten samtidig fast, at han anså sin danske facon som én, der virkelig havde opnået stor anerkendelse.

Læs også : Lykketoft krævede – og fik – luksus i New York : 45.579 kroner for 16 dages husleje

Lykketoft kom dog ikke ind på, hvad de danske skatteydere havde betalt for, at han i en et årig periode fra september 2015, havde fungeret som formand for FNs generalforsamling. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet.

Herunder også i de rejseudgifter, som fulgte med udpegelsen. Det være sig både under tjenesterejser rundt om i verden, ligesom det også indgår i opgørelserne hvad det kostede, da Mogens Lykketoft sammen med sin hustru, Mette Holm, rejste hjem til Danmark.

For at gøre udgiftsoversigten så retvisende som muligt, er der sket inddragelse af de udgifter, som medrejsende embedsmænd påførte skatteyderne.

Icelandairs regning for Mogens Lykketofts og Mette Holms rejse mellem USA og Danmark

Icelandairs regning for Mogens Lykketofts og Mette Holms rejse mellem USA og Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lykketoft på jordomrejse under FN-formandskab

Ifølge de fremsendte bilag, var de mange medarbejdere hos Udenrigsministeriet der servicerede Mogens Lykketoft, med til at gøre hans formandskab ekstra dyrt. Ifølge de fremsendte bilag, kostede det sammenlagt 724.556,37 kroner, for at han sammen med embedsmændene kunne rejse jorden rundt.

Læs også : Addis Ababa, New York, Tokyo, Liechenstein, Wien, Paris, New Delhi, Lima og Allinge : Lykketoft har rejst for 700.000 kroner som FN-formand

Turene gik blandt andet til en ulandskonference i Etiopien i juli 2015, hvor den tidligere socialdemokratiske udenrigsminister havde selskab af en embedsmand, der også blev indkvarteret på et af det afrikanske lands bedste hoteller. Det var med til at gøre, at den samlede udgift for skatteyderne løb op i 151.396,22 kroner. Eller hvad der må anses for at være i samme luftlagt som rejsen til Tokyo i september 2015, hvor alene Mogens Lykketofts flybillet udløste en regning på 97.134,67 kroner.

Læs også : Lykketofts skatteyderbetalte liv på 1. klasse : Flybillet til Tokyo til 97.134,67 kroner

Den sidste rejse Mogens Lykketoft nåede at foretage under sin FN-tid, var mellem New York og København. Turen med Icelandair inkluderede et stop i Reykjavik, stod stod skatteyderne i 13.204 kroner.

Faktura fra cateringfirmaet CulinArt til Udenrigsministeriet i forbindelse med Mogens Lykketofts FN-formandskab

Faktura fra cateringfirmaet CulinArt til Udenrigsministeriet i forbindelse med Mogens Lykketofts FN-formandskab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også god behandling før og efter formandskabet

Allerede inden Mogens Lykketoft tiltrådte som formand for FNs generalforsamling, var han en dyr oplevelse for de danske skatteborgere. Det blandt andet fordi han i april 2015 satte sig ombord på flyet til New York, hvilket skete på en flybillet til 42.349,52 kroner.

Læs også : Lykketofts fede FN-formandsskab : 151.396,22 kroner brugt på ulandskonference

Også under selve opholdet i New York, blev der kræset for Mogens Lykketoft. Blandt andet i forbindelse med et arrangement, som blev afholdt den 13. september 2016 – og dermed som en del af afslutningen på socialdemokratens formandskab. Det blev fejret med en reception i FN-bygningen, hvor der var inviteret 250 gæster. De blev hver bespist med kuverter til 40 amerikanske dollars, så den samlede regning løb op i 10.000 dollars – svarende til 70.339 kroner.

Læs også : Løkke billigere i drift end Thorning

Det har dog ikke kun været de store udgifter, som Mogens Lykketoft krævede betalt af skatteyderne. Også ved de dagligdags udgifter, måtte de finde pungen frem. Eksempelvis da der skulle betales for hans brug af kabel-tv, hvilket hver måned medførte en regning på lige under 1.000 kroner.

Kabel-tv-regning for Mogens Lykketoft under ophold i New York

Kabel-tv-regning for Mogens Lykketoft under ophold i New York

Like & del vores artikler:

Comments

comments