DRs nyhedsdirektør med pendlerkort til fly for 184.450 kroner – og ubegrænset parkering i lufthavnen

Posted by: on dec 8, 2016 | No Comments

Ubegrænsede flyvninger mellem Aarhus og København. Det er en del af den pendlerpakke, som licensyderne betaler til Ulrik Haagerup, direktøren for Danmarks Radios nyheder.

- Hvis man tager et job i København, må man forvente at skulle transportere sig frem og tilbage til København, hvis man ikke bosætter sig der. Dertil kommer, at normalt får man ikke betalt sin transport til og fra arbejde.

Sådan lød det fra Bent Greve, professor ved Københavns Universitet, da han tilbage i 2014 overfor Ekstra Bladet kommenterede på de udgifter, som licensyderne har til DR Nyheders direktør Ulrik Haagerups specielle pendlerordning. I forbindelse med sin ansættelse hos den statslige mediekoncern fik han aftalt, at han kunne blive boende i Ry ved Skanderborg. Men i modsætning til andre pendlere, får han ikke kun betalt sine rejser frem og tilbage til sin arbejdsplads. Den betaler nemlig også for, at han kan flyve på arbejde.

Læs også : DR-bossens pendlerudgifter eksploderer : Flyver for 20.000 kroner om måneden

Det fremgår i stedet af aktindsigter som Journalista.dk har opnået i de udgifter, som licensyderne tvinges til at betale til Ulrik Haagerups rejser frem og tilbage mellem hjemmet i det østjyske og DR Byen på Amager.

Herunder også i den aftale, som Danmarks Radio har indgået med SAS omkring nyhedsdirektørens flyvninger.

Danmarks Radios køb af et års ubegrænset flyvninger mellem Aarhus og København for Ulrik Haagerup

Danmarks Radios køb af et års ubegrænset flyvninger mellem Aarhus og København for Ulrik Haagerup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fri parkering i Tirstrup Lufthavn betalt over licensen

Ifølge de fremsendte bilag koster flyvningerne i sig selv 147.560 kroner, hvilket inklusiv den offentlige afgift svarer til 184.450 kroner. For det beløb får Ulrik Haagerup ubegrænsede flyvninger mellem lufthavnene i København og Aarhus, der ligger på Djursland tæt på Tirstrup.

Læs også : Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

Bestilles billetterne omkring en måned før afgang, ligger priserne ifølge opslag på SAS’ hjemmeside typisk på omkring 850 kroner for en enkelt. Derved svarer Danmarks Radios ordning med SAS til, at Ulrik Haagerup kan foretage over 200 flyvninger mellem Aarhus og København – eller næsten én alle årets hverdage.

I Ulrik Haagerups pendlerordning indgår også, at han får stillet gratis parkering til rådighed i Aarhus Lufthavn, uanset hvornår han ønsker at bruge dens parkeringsplads. En ordning der i sig selv årligt koster licensyderne 2.400 kroner om året, eller 3.000 kroner inklusiv afgiften.

Aarhus Lufthavns faktura til Danmarks Radio for Ulrik Haagerups parkeringsplads

Aarhus Lufthavns faktura til Danmarks Radio for Ulrik Haagerups parkeringsplads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også : Designerhotel Ulrik Haagerups pendlerbase

Like & del vores artikler:

Comments

comments