Evalueringsinstitut også amok i korrekturlæsning i 2016 : Brugte for 1.125.000 kroner hos enmandsfirma

Posted by: on jan 27, 2017 | No Comments

EVA er et statsligt evalueringsinstitut med fokus på uddannelser og dagtilbud. Omvendt synes det ikke at have evalueret eget forbrug af korrekturlæsning, som årligt står skatteyderne i millioner af kroner.

- Vi er i øjeblikket i gang med at evaluere den eksisterende leverandøraftale med TjekSproget og forventer på den baggrund at igangsætte et udbud i første halvdel af 2017.

Sådan lød det fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) til Journalista.dk i forbindelse med afsløringerne af, at instituttet de seneste år har brugt millioner af kroner på en klippekortsordning hos det lille aarhusiansk firma TjekSproget.dk, der læser korrektur på blandt andet rapporter inden offentliggørelser.

Aftaler der vel og mærke ikke har været i udbud, ligesom man fra instituttet side heller ikke på anden måde har foretaget større markedsundersøgelser, for at fastslå om andre firmaer kunne levere lignende ydelser billigere. Det selv om EVA i perioden 2011-2015 brugte 4.323.750 kroner, på at få læst korrektur hos TjekSproget.dk.

Læs også : Evalueringsinstitut amok i korrekturlæsning : 4.323.750 kroner brugt på 5 år

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos EVA. Aktindsigter der samtidig viser, at det store forbrug af korrekturlæsninger også fortsatte i 2016, hvor det 9 gange indkøbte klippekort af 10 timers bistand fra aarhusianerne.

Faktura fra TjekSproget.dk til Danmarks Evalueringsinstitut

Faktura fra TjekSproget.dk til Danmarks Evalueringsinstitut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgørende kunde for korrekturlæsere

Ifølge de fremsendte bilag har EVA inklusiv moms betalt 125.000 kroner for hvert klippekort, hvilket instituttet i 2016 købte 9 af. Derved blev der indkøbt klippekort for 1.125.000 kroner, hvilket blev spredt jævnt ud over hele året.

Læs også : Kommunal løsning på nedbringelse af udprintninger : Konsulentaftaler til millioner

Hvor vigtig en kunde EVA er for TjekSproget.dk, kan læses ud af anpartsselskabets seneste regnskab, der blev offentliggjort den 8. april 2016. I regnskabsåret 2015, havde det en bruttofortjeneste på 1.427.946 kroner, hvilket var væsentligt højere end det forudgående års 1.142.815 kroner. Eller hvad der i høj grad svarer til den omsætning, som TjekSproget.dk disse år sikrede sig fra EVA.

Læs også : Alternativ politikerhjælp : 350.000 kroner brugt på bedre dagsordener

På trods af EVAs store betydning, kom TjekSproget.dk alligevel ud af både 2014 og 2015 med røde tal på bundlinjen. Årets resultat for regnskabsåret 2015 lød på et underskud på 76.513 kroner, mens det året før gik i minus med 142.110 kroner. Det skyldes at der i 2015 blev udbetalt 1.402.088 kroner i løn, hvilket var lidt over 200.000 kroner mere end i 2014.

Eksempel på faktura fra TjekSproget.dk til Danmarks Evalueringsinstitut

Eksempel på faktura fra TjekSproget.dk til Danmarks Evalueringsinstitut

Like & del vores artikler:

Comments

comments