Luksushotel til jobcentermedarbejdere : Brugte 160.398 kroner på Bosnien-rejse

Posted by: on jan 30, 2017 | No Comments

En tidligere medarbejder blev hyret som konsulent, da Jobcenter Vejle sendte en delegation på fire til Bosnien. Det på et program, som i dén grad gav luft til turistoplevelser.

- Vi hjælper Bosnien, men samarbejdet giver også store muligheder for at opkvalificere vore egne medarbejdere og ledere i Vejle Kommune.

Sådan lød det blandt andet ifølge Vejle Kommunes hjemmeside fra Biljana Lozo, procesleder i Børne- og Ungeafdelingen i Vejle Kommune, da hun i 2011 blev udnævnt til æresborger i den bosniske by Jablanica. Det i forbindelse med et af de mange besøg i balkanlandet, som vejlensiske embedsmænd og politikere har gennemført de senere år.

Læs mere : Privatchauffør, luksushoteller og badestrande : Jobcenter brændte 186.764 kroner af på besøg i Vietnam

En af de mere iøjnefaldende fandt sted i 2016, hvor Vejle Kommunes jobcenter sendte en delegation på tre medarbejdere til først og fremmest Sarajevo og Banja Luka. Det for at undersøge, hvordan mulighederne var for hjemrejse for de bosniere, som bor i Vejle Kommune. Med sig havde de en indhyret konsulent, hvilket var med til at gøre, at rejsen i perioden mellem den 15. oktober og 23. oktober 2016 blev en dyr oplevelse for skatteyderne.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Jobcenter Vejle.

Oversigt over Vejle Kommunes jobcenters udgifter i forbindelse med rejse til Bosnien i 2016

Oversigt over Vejle Kommunes jobcenters udgifter i forbindelse med rejse til Bosnien i 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program bygget op omkring få besøg hos hjemvendte

Blandt de fremsendte bilag er programmet for turen, som langt fra giver et indtryk af en tætpakket studierejse. Eksempelvis var eneste programpunkt den 18. oktober 2016 et besøg hos en kvinde, som tidligere havde boet i Vejle, men som i 2013 vendte tilbage til Bosnien.

Læs mere : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Dagen efter havde den kommunale programsat to besøg hos først en tidligere indbygger i Vejle, som siden var vendt tilbage til Banja Luka. Senere samme dag mødte de en familie, som også var vendt tilbage til Bosnien efter tidligere havde boet i Vejle. Senere på ugen vendte jobcentrets udsendte tilbage til Banja Luka, hvor der igen blev aflagt to besøg hos tidligere indbyggere i Vejle.

Læs mere : Skandaleramt kommune brænder 400.000 kroner af på Kina-rejse

Hvorvidt der var tale om genbesøg hos hjemvendte bosniere, melder historien dog intet om. På samme måde som Jobcentret i Vejle heller ikke oplyser, om det havde været muligt at gennemføre samtalerne over eksempelvis telefonen eller Skype.

Program for Jobcenter Vejles besøg i Bosnien i 2016

Program for Jobcenter Vejles besøg i Bosnien i 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejse delvist betalt over filmbudget

En medvirkende årsag til at Bosnien-turen endte med at koste skatteyderne 160.398 kroner var blandt andet, at vejlensernes ophold i Banja Luka skete på et af byens absolut førende hoteller. Det i form af Hotel Atina, hvis status som 4-stjernet hotel dækker over eksempelvis store værelser med udsigt over Vrbas-floden.

Læs mere : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

En væsentlig post på budgettet var også tilknytningen af en konsulent, som tidligere havde været ansat på jobcentret. Den bosnisk-talende nuværende vejleder på et andet østjysk jobcenter, brugte ifølge de fremsendte bilag over 100 timer på gennemførslen af rejsen til Bosnien.

For at finansiere den var det nødvendigt at tage 15.000 kroner fra et filmbudget, som Vejles jobcenter havde til rådighed i 2016.

Del af konsulentregning for bistand i forbindelse med rejse til Bosnien i 2016

Del af konsulentregning for bistand i forbindelse med rejse til Bosnien i 2016

Like & del vores artikler:

Comments

comments