Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Posted by: on feb 2, 2017 | No Comments

Kuvertpriser til 3.000 kroner, vin ad libitum, overflødighedshorn af gaver og eksotiske rejser på skatteydernes regning. Det er blandt historierne, som Journalista.dk de kommende dage offentliggør om det kommunale Vestforbrænding.

Vestforbrændingen er Danmarks største kommunalt ejede affaldsselskab, som så dagens lys tilbage i 1970. Det som følge af et samarbejde mellem 19 først og fremmest københavnske forstadskommuner, som på den måde eksempelvis ville sikre sig billig fjernvarme.

Men de kommende dage kan Journalista.dk afslører, at det langt fra kun er forbrænding af affald forstadsborgmestrene tænker på, når de mødes i forbindelse med tilsynet af den kommunalt ejede og finansierede virksomhed. Det på baggrund af aktindsigter ikke kun opnået i forbruget blandt bestyrelsesmedlemmerne, men også selskabets ledende medarbejdere.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Gennemgangen af udgiftsbilagene viser et forbrug af skattekroner, som langt synes at overgå, hvad der sås under skandalen om Vejle Havn – der også blev afdækket af Journalista.dk.

En væsentlig forskel er dog, at det i Vejle alene var lokalpolitikere fra den østjyske kommune som var involveret, mens Vestforbrændingen har afstikkere til langt størstedelen af de 19 ejerkommuner.

Afregning over udgifter i forbindelse med rejse til Sydkorea

Afregning over udgifter i forbindelse med rejse til Sydkorea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politiske uenigheder glemmes under årlige skatteyderbetalte fester

En del af det sociale liv omkring Vestforbrændingen er årlige sammenkomster, som meget naturligt er døbt bestyrelsesfester. Her deltager markante borgmestre fra de københavnske forstadskommuner, hvor de og deres ægtefæller under festlige rammer kan møde selskabets ledende medarbejdere.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

For en stund kan de politiske uenigheder således gemmes af vejen, når eksempelvis en konservative borgmester som Michael Ziegler over god mad og vin stikker hovedet sammen med den socialdemokratiske kollega Ole Bondo Christensen, der de seneste år har haft status af bestyrelsesformand for Vestforbrændingen.

Læs også : Vejle Havns alternative jagtklub : 89 kilo ænder, tøj, knive og våd julefrokost

Dermed har det været under hans vagt, at det kommunale selskab har fortsat et meget stort forbrug over rejse- og repræsentationskontoen. På samme måde som det også har været under Bondo Christensens overordnede ledelse, at medarbejdere har kunnet tjene mere end Danmarks statsminister, mens de også har rejst til særdeles eksotiske destinationer.

Et forbrug af skatteyderkroner, som den kommende tid afdækkes af Journalista.dk.

Eksempel på forbrug af kreditkort af Vestforbrændingen

Eksempel på forbrug af kreditkort af Vestforbrændingen

Like & del vores artikler:

Comments

comments