Politidame forgyldte veninderne – og får gyldent håndtryk på 600.000 kroner

Posted by: on feb 22, 2017 | No Comments

Hun gav på vegne af Rigspolitiet kæmpe konsulentaftaler, uden ellers lovpligtigt udbud. Alligevel kan Bettina Jensen forlade Rigspolitiet som en holden dame.

- Jeg kan bekræfte, at der er indgået en gensidig aftale med afdelingschef Bettina Jensen, der indebærer, at hun fratræder sin stilling. Bettina Jensen har sidste arbejdsdag i dag.

Sådan lød det i BT tidligere på måneden fra Anders Frandsen, kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, i forbindelse med, at afdelingschefen fratrådte sin stilling efter en række skandalehistorier. Blandt andet er hun af formiddagsavisen blevet beskyldt for at have tildelt en række kritisable konsulentaftaler til omkring 20 millioner kroner til venner og bekendte, uden at aftalerne blev sendt i udbud. Afsløringer der i første omgang medførte, at Rigspolitiet ændrede procedurer, ligesom Bettina Jensen heller ikke længere kunne foretage indkøb på vegne af hendes afdeling.

Læs også : Så meget tjener embedsmændene i din kommune

Hvad Rigspolitiets kommunikationsdirektør dog ikke kom ind på var, hvad Bettina Jensens fratræden ville komme til at koste skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som er blevet indhentet af Journalista.dk.

De fastslår, at Bettina Jensen ikke kommer til at lide nød den første tid, efter at hun har forladt sit job hos Rigspolitiet.

Udtalelse fra Rigspolitiet om forhold i forbindelse med Bettina Jensens fratrædelse

Udtalelse fra Rigspolitiet om forhold i forbindelse med Bettina Jensens fratrædelse

 

 

 

 

Hævede årsløn på 1.200.000 kroner

Ifølge dokumenterne fra Rigspolitiet aftalte parterne, at Bettina Jensen fik 604.027,44 kroner med sig ud af døren.

Et beløb der blev udregnet på baggrund af 6 måneders løn svarende til, at afdelingschefens årsløn lå på 1.208.054,88 kroner. Dermed tjente hun mere end de menige ministre, som i 2016 kunne sætte 1.185.965,77 kroner ind på lønkontoen.

Læs også : Embedsmændenes ukendte millionbonuser : Engangsvederlagene

Rigspolitiet har dog ikke ønsket overfor Journalista.dk at oplyse, hvilke andre forhold, der gør sig gældende i forbindelse med Bettina Jensens fratræden. Eksempelvis ikke, om der reelt var tale om en afskedigelse af afdelingschefen, som tidligere har bestridt en topstilling indenfor DR.

Comments

comments