Skjuler Johanne Schmidt-Nielsens millionløn – selv om skatteyderne er største bidragsyder til Red Barnet

Pressefoto fra Folketinget af Johanne Schmidt-Nielsen
Del artiklen her:

I modsætning til hvad der typisk gælder for indholdet af årsregnskaber, har Red Barnet i sit netop offentliggjorte for 2022 ikke oplyst, hvad direktionen med den tidligere Enhedsliste-politiker Johanne Schmidt Nielsen i spidsen tjener – hvilket der ellers tidligere har været fuld offentlighed om.

Selv om vi efterhånden begynder at nærme os årsskiftet 2023/2024, offentliggjorde den humanitære organisation Red Barnet først sit 2022-regnskab i går. Et årsregnskab hvor det ikke kun er hvad der fremgår, som må anses for at være iøjnefaldende. Men også hvad den foreningsdrevne danske afdeling af Save the Children, ikke ønsker at fortælle offentligheden.

Nemlig hvad den tidligere Enhedsliste-politiker Johanne Schmidt-Nielsen modtager for hvervet som generalsekretær.

Således fremgår det ikke af 2022-regnskabet, hvad ledelsen årligt modtager på samme måde, som oplysningerne heller ikke længere er lagt ud på Red Barnets hjemmeside.

Det på trods af at det ellers er kutyme blandt store organisationer og virksomheder via deres årsregnskaber at oplyse, hvilke årslønninger deres absolutte topledelser modtager for at udfører deres hverv.

En tilbageholdenhed der kommer i forlængelse af, at organisationen tilbage i 2019 overfor Journalista.dk angav Johanne Schmidt-Nielsens årsløn til at ligge lige over millionen. Inddrages den almindelige lønudvikling må formodningen derfor klart være, at hun aktuelt tjener klart over 1 million kroner om året.

En indtjening der samtidig må anses for at stå i skærende kontrast til udtalelser, hun løbende kom med under tiden som medlem af Folketinget for Enhedslisten. Her lød det igen og igen fra Johanne Schmidt-Nielsen, at samfundets top skulle have mindre i lønposerne, så der kunne blive mere til de lavest lønnede.

Samtidig må tilbageholdenheden med at oplyse Johanne Schmidt-Nielsens indtjening anses for markant i forhold til, at skatteyderne ifølge årsregnskabet for 2022 som Red Barnet offentliggjorde i går, her blev pålagt at betale 334.7 millioner kroner til organisationens drift. Hvilket var væsentligt mere, end hvad Red Barnet sikrede sig via frivillige bidrag og indsamlinger.

Således gives skatteyderne ikke et indblik i, hvor stor en andel af deres indbetalinger der går til Johanne Schmidt-Nielsens løn.

 

Andre artikler om nødhjælpsorganisationer

Glemte alt om de socialistiske paroler : Johanne Schmidt-Nielsen scorer millionløn hos Red Barnet

Kæmpe forskel på nødhjælpsorganisationers administrationsomkostninger – mere end 100%

Bag administrationsomkostningerne : Fundraising medfører store udgifter for godgørende organisationer

Landsindsamlingernes ukendte bagside : Helt op til 90 procent af donationerne går til administration

Godgørende organisationer : Vi forsøger at holde administrationsomkostningerne nede

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*