Drak for 18.273,94 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918,38 kroner af i Hollywood

Posted by: on feb 27, 2017 | No Comments

Ikonisk Hollywood-hotel, fri bar og dyr PR-bistand. Det var blandt grundene til, at skatteyderne måtte finde den store pung frem, da Det Danske Filminstitut i 2016 drog til Oscar-uddeling i Los Angeles.

- Kulturminister Bertel Haarder deltager sammen med ministersekretær Alexander Méli Barming, afdelingschef i Kulturministeriet Steen Kyed, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen og vicedirektør for Filmstøtte i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard.

Sådan lød det på Dansk Film Instituts hjemmeside i forbindelse med, at det gjorde klar til at rejse til Oscar-uddelingen i Hollywood i slutningen af februar 2016. Det i forbindelse med at to danske film var nominerede til verdens mest prestigefyldte filmpris, hvilket skete i kategorierne bedste ikke-engelsk sprogede film og dokumentarer.

Læs også : Tørstige filmfolk i Cannes : 144 flasker vin og 700 øl drukket under branchefest

Hvad filminstituttet dog ikke kom ind på, var hvad det ville koste de danske skatteydere, når medarbejdere og eksterne konsulenter blev sendt til den amerikanske vestkyst. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de afholdte udgifter.
Herunder også de regninger, som embedsmændene påførte skatteyderne i forbindelse med festligheder, som ikke syntes at have nogen direkte forbindelse til selve Oscar-uddelingen.

Det Danske Filminstituts oversigt over udgifter afholdt i forbindelse med Oscar-uddelingen i 2016

Det Danske Filminstituts oversigt over udgifter afholdt i forbindelse med Oscar-uddelingen i 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikonisk Hollywood-hotel base for DFI

Ifølge de fremsendte bilag, lagde det danske filminstitut sin base på Sunset Marquis Hotel. Et klassisk Hollywood-hotel, der ikke kun er kendt for at have noget så specielt som et musikstudio indbygget i de sydeuropæisk inspirerede bygninger. Det er også berømmet for sine verdensberømte kunder, der bruger hotellet som en et åndehul i forbindelse med opgaver i Los Angeles og Hollywood.

Læs også : Filmfolkenes vilde festivaler : Luksuslejligheder på rivieraens mest eksklusive adresser

En status der kunnet ses på de regninger, som Sunset Marquis efter Oscar-festlighederne i 2016 sendte til Det Danske Filminstitut (DFI). Først og fremmest for de forskellige receptioner, som blev henlagt til hotellets barer og restauranter. Eksempelvis lød fakturaen på 2.625 dollars, hvilket i slutningen af februar 2016 svarede til 18.273,94 kroner, da DFI indbød til 2.5 timers fri bar.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Udgifter der kom oven i eksempelvis lejen af et spaområde, der var en del af en tre dages nordisk event.

Del af faktura fra Sunset Marquis Hotel

Del af faktura fra Sunset Marquis Hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyr pressebistand hyret ind til Oscar-uddelingen

Iøjnefaldende hotel og våde fester var ikke de eneste årsager til, at skatteyderne i alt måtte hive 275.918,38 kroner op af lommen, for at finansiere filmfolkenes tur til Oscar-uddelingen i 2016. En del af forklaringen er også, at der blev gjort brug af eksterne kommunikationskonsulenter – selv om DFI ifølge sin hjemmeside aktuelt har 7 kommunikationsmedarbejdere ansat.

Læs også : Evalueringsinstitut amok i korrekturlæsning : 4.323.750 kroner brugt på 5 år

Det i form af en pressemand, der i alt blev honoreret med 36.608,75 kroner for opgaven. Hertil kom udgifterne til hans transport og ophold på et tilsvarende beløb, som også blev afholdt af skatteyderne.

Læs også : Alternativ politikerhjælp : 350.000 kroner brugt på bedre dagsordener

DFI oplyser i forbindelse med fremsendelse af aktindsigterne, at man havde skaffet eksterne indtægter på 110.000 kroner, så instituttets udgifter endte på 165.918,38 kroner. Det dog uden at fortælle, hvem der havde betalt dette beløb – eller hvorfor.

Udgifter for Filminstituttet i forhold til presserådgivning ved Oscar-uddelingen i 2016

Udgifter for Filminstituttet i forhold til presserådgivning ved Oscar-uddelingen i 2016

Comments

comments