Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

Posted by: on feb 28, 2017 | No Comments

AMGROS er det offentliges indkøbscentral. Men det er også stedet, hvor medlemmer af regionsrådene kan komme på dyre studieture, hvis programmer giver luft til betalte turistoplevelser.

- Den primære opgave hos Amgros er at sikre, at de offentlige sygehuse i Danmark altid har de fornødne lægemidler til rådighed – og altid indkøbt til en god pris. Den opgave løser vi i praksis gennem udbud og storindkøb. Vi står for at indkøbe hele 99 pct. af de lægemidler, der anvendes på offentlige sygehuse i Danmark.

På blandt andet denne måde beskriver AMGROS sig på sin hjemmeside, hvor den offentligt ejede organisation samtidig slår fast, at den er ansvarlig for indkøb af høreapparater. Indkøb der således går ud til ikke kun høreklinikkerne, men blandt andet også sygehusenes apoteker.

Læs også : Hæstorp tog på leverandørbesøg i New York for 72.394,04 kroner

Regionernes ejerskab af AMGROS medfører, at der er en markant repræsentation af regionsrådspolitikere i selskabets bestyrelse. En tilstedeværelse der også giver sig udslag i, at skatteyderne jævnligt må finde den store pung frem, for at politikerne sammen med ledende AMGROS-medarbejdere, kan komme på studieture.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i rejserne, som AMGROS har afholdt de 5 seneste år.

Dele af AMGROS' udgifter i forbindelse med rejse til Züruch i 2015

Dele af AMGROS’ udgifter i forbindelse med rejse til Züruch i 2015

 

 

 

 

 

 

 

Kort virksomhedsbesøg efterfulgt af kulinariske oplevelser

Ifølge de fremsendte bilag var stor politisk deltagelse, da AMGROS mellem den 6. – 8. maj 2015 sendte en delegation på 13 til Schweiz. Det først og fremmest i skikkelse af formanden for Region Hovedstaden, Anne Sophie Hærtorp Andersen, der blandt andet havde partifællerne Poul-Erik Svendsen, Region Syddanmark, og Henrik Fjeldgaard, Region Midtjylland, med på rejsen til bjerglandet.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

Turen stod i alt skatteyderne i 145.832 kroner, men var baseret på det udleverede program langt fra en rejse, som var pakket med faglige indtryk. Eksempelvis var der torsdag den 7. maj kun ét fagligt programpunkt, som bestod i et besøg hos Novartis International, der startede klokken 9.45 og sluttede klokken 14.30. En schweizisk medicinalvirksomhed med omkring 120.000 medarbejdere, som har hovedsæde i Basel.

Mens det faglige indhold denne dag var til at overskue, var det udleverede program anderledes udførligt i forhold til, hvad der skulle spises om aftenen – og hvor det skulle ske. Det skete på Le Dézaley, der leverede en tre retters middag.

Eksempler på AMGROS' rejseudgifter i forbindelse med besøg i London i 2011

Eksempler på AMGROS’ rejseudgifter i forbindelse med besøg i London i 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

Halv fridag i London – afsluttet med verdensberømt musical

Det er dog langt fra første gang, at AMGROS har arrangeret dyre studieture for dets bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere. Det var også tilfældet i 2011, hvor turen gik til London. Rejsen kostede skatteyderne 193.925 kroner, hvilket dækkede udgifterne for en delegation på 14 inklusiv 7 regionspolitikere, anført af den daværende socialdemokratiske bestyrelsesformand Bent Hansen.

Læs også : Morten Kabell & Co på studietur til Japan for 345.300 kroner

Torsdag den 17. marts var en af de dage, hvor AMGROS’ udsendte havde en hel del til rådighed i den engelske hovedstad. Den blev brugt på forskellige virksomhedsbesøg om formiddagen, således at politikere og embedsmænd først i ro og mag kunne sætte sig til rette på en frokostrestaurant, for efterfølgende at gøre sig klar til middagen på Indigo at One Aldwych.

En restaurant med reklamer for musicalen Løvernes Konge på væggene, hvilket ikke var helt tilfældigt for AMGROS’ aftenunderholdning. På skatteydernes regning tog politikere og ansatte efter spisningen videre for at opleve musicalen, som har sit udspring i Disney-filmen af samme navn.

Del af programmer for AMGROS' besøg i Schweiz og England

Del af programmer for AMGROS’ besøg i Schweiz og England

Comments

comments