Aarhus Universitet : DR-direktørs institut ikke en del af universitetet – og der er ingen aftale

Posted by: on mar 6, 2017 | No Comments

Det blev slået stort op, da DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup forlod sin stilling til fordel for et nyt journalistisk institut. Men ifølge Aarhus Universitet er det slet ikke en del af universitetet, ligesom der reelt er tale om en erhvervsdrivende fond.

- DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har valgt at sige farvel efter 10 år i DR. Han stopper den 1. september, hvor han bliver direktør i det nystiftede ’Constructive Institute’ ved Aarhus Universitet.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Danmarks Radio, da det 2. marts blev offentliggjort, at nyhedsdirektør Ulrik Haagerup senere i år forlader den statslige medievirksomhed. Det til fordel for et institut, som på sin hjemmeside oplyser, at der er indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, hvilket blandt andet gør det muligt for journalister på efteruddannelse at følge timer på universitetet.

Dermed skulle man også tro, at der var et klart aftalegrundlag for samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Constructive Institute, der ifølge udmeldingerne skulle have Ulrik Haagerup som bestyrelsesformand og frontfigur. På samme måde som de foreløbige udmeldinger også mere end antyder, at det nystiftede institut er en del af Aarhus Universitet.

Læs også : DR-boss beholder bonuspointene selv – og får gratis oversøiske ferierejser med familien

En akademisk forbindelse underbygget af, at Aarhus Universitets bygninger fremgår af instituttets hjemmeside, ligesom dets engelsksprogede del blandt andet indeholder følgende oversatte salgstale :

- Vi arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet, et ungt og moderne universitet, som er vokset til at blive et førende forskningsuniversitet med international rækkevidde. Aarhus Universitet er konsekvent blandt verdens 100 førende universiteter.

Læs også : Ubegrænset flyvning, hotelovernatninger og taxaer : DR-chef pendler for 255.223,44 kroner om året – på din regning

Men virkeligheden er, at der langt fra er tale om et institut, som er en del af Aarhus Universitet. Ifølge CVR-registret er der tale om en erhvervsdrivende fond, som er registreret hos et københavnsk advokatkontor.

Ligesom der også er lang vej igen, før en aftale mellem universitetet og Haagerups enkeltmandsvirksomhed er på plads.

Tilbagemelding fra Aarhus Universitet om forbindelsen til Constructive Institute

Tilbagemelding fra Aarhus Universitet om forbindelsen til Constructive Institute

 

 

 

 

Ingen skriftlige aftaler med Aarhus Universitet – kun en hensigtserklæring

Det fremgår af skriftligt svar til Journalista.dk, afsendt fra Aarhus Universitets kommunikations- og pressechef Anders Correll :

- Sammenhængen mellem Aarhus Universitet (AU) og Constructive Institute (CI) er udlagt lidt forskelligt i medierne. Sagen er, at Ulrik IKKE bliver ansat på AU, men på CI. CI er ikke et institut på AU, det er et selvstændigt institut, som nu kommer til at ligge i lokaler på AU.

Læs også : DRs nyhedsdirektør med pendlerkort til fly for 184.450 kroner – og ubegrænset parkering i lufthavnen

Overfor Journalista.dk slår kommunikations- og pressechefen samtidig fast, at der alene er foreligger en hensigtserklæring (letter of understanding) mellem Aarhus Universitet og Constructive Institute :

- Indtil videre er der indgået et letter of understanding, Vi arbejder stadig med de sidste detaljer i samarbejdsaftalen. Den sender vi til dig, når den er underskrevet. Vedrørende deltagelse i undervisning så kan jeg oplyse, at vores forelæsninger er offentlige, såfremt der er plads i lokalet.

Forhold Anders Correll må formodes at have et indgående kendskab til, da han ifølge databasen BiQ er bestyrelsesmedlem i Fonden Constructive Foundation, der blev dannet den 25. november 2016.

Aarhus Universitets oplysninger om samarbejde med Constructive Institute

Aarhus Universitets oplysninger om samarbejde med Constructive Institute

 

 

 

 

Læs også : Majestætiske overnatninger for Ulrik Haagerup i Rio – på verdensberømt badestrand

Således synes de kommende studerende på Constructive Institute ikke aktuelt at opnå en bedre adgang til undervisningen på Aarhus Universitet, end hvad alle andre i forvejen har.

I en skriftlig tilbagemelding til Journalista.dk oplyser Ulrik Haagerup, at forbindelsen til Aarhus Universitet er inspireret af nogle af verdens førende universiteter :

- Aarhus Universitet og Constructive Institute vil samarbejde om blandt andet formidling af videnskab og efteruddannelse af et antal danske og udenlandske journalister og redaktører, der får adgang til universitets undervisning i et akademisk år i lighed med journalister på fellowshipprogrammer på de amerikanske universiteter Stanford og Harvard.

Læs også : Majestætiske overnatninger for Ulrik Haagerup i Rio – på verdensberømt badestrand

Overfor Journalista.dk oplyser Ulrik Haagerup samtidig, at Aarhus Universitets rektor har udpeget et medlem af bestyrelsen for Fonden Constructive Foundation, hvis bestyrelse holdt sit første møde den 1. marts.

Ulrik Haagerup erkender desuden, at der endnu ikke foreligger en aftale mellem universitetet og den erhvervsdrivende fond :

- Aarhus Universitet og Constructive Institute er ved at få de sidste formalia på plads i en samarbejdsaftale.

Ulrik Haagerups skriftlige tilbagemelding til Journalista.dk

Ulrik Haagerups skriftlige tilbagemelding til Journalista.dk

Like & del vores artikler:

Comments

comments