Alternativ etik : DRs etikchef ansat uden jobopslag – til milliongage

Posted by: on mar 7, 2017 | No Comments

En af hendes arbejdsopgaver er at sikre, at tingene går rigtigt til hos Danmarks Radio. Alligevel blev Inger Bach selv ansat i en stilling med en årsløn omkring 1.000.000 kroner, uden at hendes job blev slået op.

- I en moderne medieinstitution skal journalister, programmedarbejdere, redaktører og samarbejdspartnere hver eneste dag afveje svære etiske dilemmaer. Derfor er det vigtigt, at vores etiske retningslinjer står som et tydeligt pejlemærke for alle.

Sådan lød det tilbage i 2013 fra Maria Rørby Rønn, generaldirektør hos Danmarks Radio, da der via DR.dk skete offentliggørelse af, at Inger Bach startede i en nyoprettet stilling som etikchef i det statslige mediehus. En stilling oprettet efter en række kedelige sager for Danmarks Radio, som blandt andet var blevet fanget i at fremstille en iscenesat demonstration som ægte, ligesom den licensfinansierede mediekoncern også op til udnævnelsen havde gjort brug af falske pressemeddelelser.

Læs også : Selv koncerthusets chef er millionær : DRs lønfest større end først antaget

Inger Bach kom fra en stilling som direktør for DR Danmark hvorfor man skulle tro, at det var en stilling hun havde ansøgt. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, var der ikke tale om en traditionel ansættelsesproces.

Danmarks Radios etikchef blev i stedet ansat på baggrund af en udnævnelse, da stillingen aldrig blev slået op.

Danmarks Radios tilbagemelding vedrørende Inger Bachs ansættelsesforhold

Danmarks Radios tilbagemelding vedrørende Inger Bachs ansættelsesforhold

 

 

 

 

Danmarks Radio : Hendes tidligere stilling blev slået op

Ifølge en skriftlig udtalelse fra DR Jura, blev Inger Bachs stilling ikke slået op, fordi der ifølge Danmarks Radios opfattelse var tale om, at journalisten blev degraderet i forhold til sin oprindelige direktørstilling :

- DR havde et ønske om at styrke fokus på DRs etiske retningslinjer og konverterede derfor i 2013 formandsposten til en stilling som etikchef, hvor Inger Bach fremover havde til opgave at sikre, at DRs programmer er i overensstemmelse med DR strategi på det etiske område, og at DRs programetiske retningslinjer hele tiden bliver videreudviklet og formidlet. Stillingen som etikchef blev ikke slået op, idet der var tale om en omplacering af en medarbejder til en anden stilling på lavere niveau i organisationen. Stillingen som direktør for DR Danmark, som Inger Bach forlod, blev slået op og besat af Anne-Marie Dohm.

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Overgangen fra en stilling som direktør i DR Danmark til etikchef betyder dog ikke, at Inger Bach ikke længere oppebærer en ganske fornuftig løn. Oversigter fremsendt af DR fastslår, at hun konsekvent ligger lige omkring millionen – i 2016 via en årsløn på 947.846,65 kroner.

Oversigt over Inger Bachs lønninger de fem seneste år

Oversigt over Inger Bachs lønninger de fem seneste år

 

 

 

 

Læs også : Licens – noget vi giver til DRs millionlønninger

Comments

comments