Dyr kommunal udklædning : Vejle sprængte budgettet for halloween-fest

Posted by: on mar 23, 2017 | No Comments

Det kommunale budget lød på 250.000 kroner. Alligevel blev det langt dyrere end forventet for skatteyderne, da Vejle Kommune satte alle sejl til for at fejre den amerikanske højti halloween.

- Det er bare fedt, at vi får en kvart million. Vi må tilpasse os lidt, men som jeg ser det, er det her bare første år af en event, der skal blive en tradition. Så kan vi bygge på år efter år.

Sådan lød det ifølge Vejle Amts Folkeblad fra Marianne Jeppesen, citychef for City Vejle, efter det i slutningen af august 2016 var blevet offentliggjort, at hendes organisation var blevet tildelt 250.000 skatteyderkroner af Vejle Kommune. Til gengæld ærgrede det citychefen, at det ikke blev til de i alt 330.000 kroner, som hendes organisation havde ansøgt politikerne om.

Læs også : Privatchauffør, luksushoteller og badestrande : Jobcenter brændte 186.764 kroner af på besøg i Vietnam

Men Journalista.dk kan nu afslører, at Vejle Kommune langt fra holdt sig indenfor de 250.000 kroner, som var blevet bevilget til fejringen af den amerikanske tradition. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den østjyske kommune.

Herunder ikke kun i de direkte udgifter til City Vejle, men også til eksempelvis markedsføringen af det skatteyderfinansierede arrangement.

City Vejles fakturaer til Vejle Kommune i forbindelse med Halloween-arrangementet i 2016

City Vejles fakturaer til Vejle Kommune i forbindelse med Halloween-arrangementet i 2016

 

 

 

 

 

Stort konsulenthonorar for aftenarrangement

Ifølge de fremsendte bilag, brugte vejlenserne lige under 50.000 kroner på at promovere det skatteyderfinansierede halloween-arrangement. Den største udgift på markedsføringsbudgettet lød på 15.000 kroner, hvilket gik til Facebook-reklamer. Samtidig spillede det også ind, at lokale medier som Vejle Amts Folkeblad tog deres del af kagen, ligesom skatteyderne betalte 12.325 kroner til forskellige foldere, invitationer og andre former for annoncering.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

En stor del af udgifterne til Vejle Kommunes halloween-arrangement, var samtidig bundet op på udsmykninger af rådhuset, Rådhustorvet og det såkaldte Zombieværksted. En stor del af de sammenlagt 186.112,25 kroner der blev brugt på denne del af projektet, gik til aflønning af ”Anne”. Den ikke nærmere definerede medarbejder fik 63.000 kroner i aflønning, for at stå som tovholder på projektet.

Læs også : Pensioneret direktør trak 100.000 kroner over repræsentationskontoen til berømt kunstværk

Det var med til at gøre, at skatteydernes udgifter inklusiv moms til fejringen af udklædningsfesten ifølge de fremsendte bilag, i alt løb op i 373.205,69 kroner.

Udgifter til markedsføring og dekorationer til Halloween-arrangement i Vejle Kommune i 2016

Udgifter til markedsføring og dekorationer til Halloween-arrangement i Vejle Kommune i 2016

Like & del vores artikler:

Comments

comments