Aalborgs rejsekonge slår til igen : Nyboe Andersen & Co brugte 312.561,95 kroner på USA-tur

Posted by: on mar 27, 2017 | No Comments

Tidligere har han været med til at brænde 200.000 kroner af på at studere infrastruktur i Tyrkiet. Aalborgs radikale viceborgmester Daniel Nyboe Andersen var også med, da et kommunalt renovationsfirma i dén grad besøgte San Francisco.

- I/S Reno-Nords bestyrelse og ledelse var i maj 2016 på studietur til San Francisco. Turen havde et omfattende fagligt program. Bestyrelsen har nu godkendt rapporten fra turen.

Sådan lyder det på Reno-Nords hjemmeside i forbindelse med, at det kommunalt ejede og finansierede renovationsselskab tidligere på måneden offentliggjorde en rapport om den studietur, der sidste forår gik til USA. Et tidspunkt der i sig selv må anses for markant, for offentliggørelsen skete i forlængelse af, at Journalista.dk begyndte at interessere sig for rejsen.

Læs også : 15 byrådspolitikere brugte 200.000 kroner på at studere infrastruktur – i Tyrkiet

Endnu mere påfaldende er dog, at den netop offentliggjorte rapport slet ikke indeholder oplysninger om udgifterne. De fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos renoveringsselskabet, hvis ejerkreds består af en række nordjyske kommuner.

Herunder Aalborg Kommune, hvis radikale viceborgmester Daniel Nyboe Andersen samtidig er Reno-Nords bestyrelsesformand. Derfor er han også en naturlig rejseleder, når den kommunale virksomhed drager på studierejser.

Derfor var han også med i flyet, da turen i maj 2016 gik til San Francisco, hvor Reno-Nords ledende medarbejdere og bestyrelse blandt andet besøgte en lang række lokale virksomheder.

Fakturaer i forbindelse med Reno-Nords USA-rejse i 2016

Fakturaer i forbindelse med Reno-Nords USA-rejse i 2016

 

 

 

 

Langt fra første iøjnefaldende rejse for Daniel Nyboe Andersen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det skatteyderne 312.561,95 kroner plus en række mindre udgifter til fx taxaer, da en større delegation fra Reno-Nord drog til USA mellem den 14. og 21. maj 2016.

Læs også : Assens sendte 32 mand til Canada : 650.673,85 kroner

Størstedelen af betalingerne skete til et rejsebureau, som indkøbte en lang række af de ydelser, som renovationsfolkene gjorde brug af i Nordamerika. Eksempelvis stod det for at reservere flybilletterne, ligesom rejsebureauet også reserverede hotelovernatninger på den amerikanske vestkyst til den overraskende store delegation af bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere.

Læs også : Gentofte Kommune på langfart : Brugte 314.097 kroner på studietur til New Zealand

I alt sendte Reno-Nord på skatteydernes regning 16 til USA, hvilket medførte en markant politikerrepræsentation. Flest byrådsrepræsentanter var der fra Aalborg Kommune, som sendte 6 af sine lokalpolitikere på langfart. Det drejede sig eksempelvis om Venstre-manden John G. Nielsen og socialdemokraten Lene Krabbe, der sammen med De Radikales viceborgmester Daniel Nyboe Andersen var blandt dem, som på nærmeste hold stiftede bekendtskab med amerikanernes måde at sortere og bearbejde affald på.

Deltagerliste til USA-tur maj 2016

Deltagerliste til USA-tur maj 2016

 

 

 

 

 

Forkærlighed for eksotiske destinationer

Det var dog langt fra første gang, at de nordjyske skatteydere har måttet have den store pung op af lommen, for at sende Daniel Nyboe Andersen til udlandet. Det var også tilfældet i 2014, da han i sin egenskab af bestyrelsesmedlem for Nordjyllands Trafikselskab drog til Tyrkiet.

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

Formålet var dengang at studere infrastruktur i Istanbul, hvor den radikale spidskandidat til det forestående byrådsvalg var en del af en delegation på 20 lokalpolitikere, ledende medarbejdere hos trafikselskabet og en tolk. Den tur løb i alt op i 189.625,84 kroner, hvilket blandt andet skyldtes overnatninger på et af Istanbuls klassiske luksushoteller, Avantgarde Taksim Hotel.

Læs også : Eksotisk luxus standarden for offentligt busselskab

Reno-Nords rejse til USA var dog langt fra den eneste iøjnefaldende studierejse, som det kommunale nordjyske afholdt i 2016. En anden gik til Grønland på trods af, at landet ellers ikke er kendt for sin affaldsbehandling. Det til trods brugte nordjyderne alligevel ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk 56.606 kroner, for at komme på besøg i Rigsfællesskabets yderste forpost.

Reno-Nords udgifter i forbindelse med studietur til Grønland i 2016

Reno-Nords udgifter i forbindelse med studietur til Grønland i 2016

Comments

comments