Byråd fejrede sig selv – med kuvertpriser til 1.600 kroner stykket

Posted by: on apr 6, 2017 | No Comments

Da Faxe Byråds seneste periode udløb efter kommunalvalget i 2013, blev det fejret med maner. Det med en stor fest, hvor udgifterne til mad og underholdning klart overgik de almindelige grænser for kommunal repræsentation.

- Vi kommer ikke derned, hvor tis-lagner skal ligge og lugte i to uger. Der er ingen, der kan forsvare, at denne spareøvelse skal gå ud over borgere, der har et direkte plejebehov.

På blandt andet denne måde præsenterede SFeren Mogens Stilhoff overfor Sjællandske det sparekatalog, han som formand for Faxe Kommunes social- og sundhedsudvalget, havde været blandt bagmændene for foråret 2016. Her havde lokalpolitikeren blandt andet været med til at beslutte, at der skulle skæres ned på antallet af de gange, kommunens pensionister ville få gjort rent, ligesom der også ville blive længere mellem tøjvaskene for Faxes ældre medborgere.

Læs også : Kommune gav fredagsbar til 22.507 kroner – og flashmob til 58.000 kroner

Det er dog et nyt fænomen, at der er økonomisk smalhals i den lille sjællandske kommune. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Faxe Kommune. Blandt andet i den afslutningsfest, som politikerne holdt for hinanden den 30. december 2013, hvilket skete i forbindelse med den forrige byrådsperiodes udløb.

Her blev der indbudt til en stor sammenkomst på Rønnede Kro, der en af områdets klassiske spisesteder, som også har specialiseret sig i større selskaber.

Regning fra Rønnede Kro for Faxe Byråds afslutningsfest

Regning fra Rønnede Kro for Faxe Byråds afslutningsfest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kro med den gode smag i centrum

Ifølge kroens hjemmeside er det et sted, hvor der fokuseres på ikke kun flotte omgivelser, men også den gode mad :

- I restauranten er den gode smag i fokus, og vi lægger stor vægt på at skabe et tæt samarbejde med vores leverandører for at sikre kvalitet til rimelige priser. Lokalerne er indrettet med respekt for kroens historie, hvilket giver et stilfuldt udtryk men samtidig en afslappet og hyggelig stemning.

Hvilket også kunne ses på den regning, som Rønnede Kro efterfølgende sendte til Faxe Kommune. For spisningen med drikkevarer, lød den inklusiv moms på 64.075 kroner for de 55 kuverter – svarende til en kuvertpris på 1.165 kroner. Inklusiv i prisen var blandt andet vin og natmad, ligesom de kommunale gæster også skyllede efter med 40 øl.

Læs også : Receptionsløver i Zirkus Nemo : Randers byråd fejrede sig selv for 200.000 kroner

Hertil kom eksempelvis også udgifter til underholdningen, der blev leveret af det lokale band Katrine & The Slaves. Dets fem medlemmer fik hver 3.200 kroner for at spille til byrådets afslutningsfest, hvilket var med til at gøre, at den samlede regning inklusiv moms løb op i 86.950 kroner.

Med en kuvertpris på 1.580 kroner var festlighederne dermed langt dyrere, end hvad der normalt er mulighed for indenfor den kommunale verden. Her er den øvre grænse på 1.000 kroner per deltager, hvilket først og fremmes udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Kathrine & the Slaves' regning for optræden ved Faxe Byråds afslutningsfest

Kathrine & the Slaves’ regning for optræden ved Faxe Byråds afslutningsfest

Like & del vores artikler:

Comments

comments