FernetBranca, Jägermeister, guldøl, cognac og snaps : Festlige og våde møder hos skatteyderfinansieret affaldsselskab

Posted by: on apr 7, 2017 | No Comments

AffaldPlus er ikke kun et kommunalt affaldsselskab. Det er også stedet, hvor ledelsen får en over tørsten under møder på lokale værtshuse.

- Affald betragtes i dag som en vigtig og værdifuld ressource, og AffaldPlus’ mål er at sikre flest mulige af disse ressourcer. Vi gør en stor indsats for at forebygge, at affald opstår, og på genbrugspladserne giver vi decideret ting ”nyt liv” ved at redde de bedste effekter op af containerne og gøre dem klar til salg i vores genbrugsbutik.

På blandt andet denne måde præsenterer AffaldPlus sig selv på sin hjemmeside, hvor det kommunale selskab samtidig slår fast, at det årligt håndterer omkring 170.000 tons affald. Det fra indbyggerne og virksomhederne i de seks sjællandske kommuer, som hver ejer en andel af affaldsselskabet.

Læs også : Pubcrawl og meget fugtige julefrokoster : Kommunalt affaldsselskab ser stort på beløbsgrænser

En af de ting der dog ikke fremgår af AffaldPlus’ præsentationsmateriale, er dets forbrug af alkohol under møder og andre former for sammenkomster. Det fremgår i stedet af de aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det kommunale selskab med base i Næstved.

Regninger fra Raadhuskroen for frokost for to

Regninger fra Raadhuskroen for frokost for to

 

 

 

 

 

 

 

 

5 guldøl og 1 snaps per mand under møde

Ifølge de fremsendte bilag, har Rådhuskroen i Næstved været et fast holdepunkt, når de kommunale affaldsfolk har holdt møder.

Det var blandt andet tilfældt den 3. december 2014, hvor to ikke nærmere angivne personer satte sig til bords på restauranten i centrum af den sjællandske købstad. Det til en samlet regning på 1.605 kroner, hvor af en stor del gik til indkøb af juleøl og snaps akvavit. Således drak de to affaldsfolk 10 stærke øl og 2 snaps, hvilket blev sat til livs med blandt andet sild og fiskefileter.

Læs også : Eksotiske rejser med indlagte turistoplevelser : Affaldsselskab brændte 256.810,19 kroner af på studietur til New Orleans

AffaldPlus var eksempelvis også gæster på Rådhuskroen den 17. september 2013, hvor der blev afholdt en sammenkomst under titlen ”Møde med chefen”. Hvem chefen og den underordnede var, fremgår ikke af de fremsendte bilag. Omvendt synes det tydeligt, at ingen af dem gik hverken sultne eller tørstige fra bordet, da regningen lød på 1.134 kroner.

Læs også : Haps, haps, haps – på Køge Havn drikker de snaps

Det samme må også siges om besøget på Rådhuskroen den 9. janunar 2015, hvor der igen stod snaps på menuen. I alt indtog de tilsyneladend fire gæster til sammen 5 guldøl og 8 akvavit luksussnaps, ligesom den samlede pris på 1.238 kroner også inkluderede frokostplatter og to sodavand.

AffaldPlus' forbrug af alkohol under besøg på Hotel Scandic

AffaldPlus’ forbrug af alkohol under besøg på Hotel Scandic

 

 

 

 

 

 

 

Iøjnefaldende alkoholindtagelse er dog langt fra et nyt fænomen for AffaldPlus, som også tilbage i 2010 under et ophold på Scandic Hotel i Ringsted tog sig særdeles godt af retterne. I løbet af én enkelt dag, indkøbte affaldsfolkene 48 øl, 17 flasker vin, 17 cognaer, 9 FernetBrancaer, 8 gin, 4 Gammel Dansk, 3 rom, 3 Baileys, 2 whiskeyer og 1 Jägermeister.

Ifølge de fremsendte bilag, skete indkøbene i forbindelse med møder. I hvert fald fremgår det sidste indkøb, som blev betalt klokken 01.25 den 18. marts 2011, at der var tale om ”tilkøb ved møde”.

Den samlede regning for besøget i hotelbaren på Scandic, stod samlet skatteyderne i 9.639 kroner.

Læs også : Alternativt ressourceforbrug på Amager : Dyr bestyrelsesmiddag langt over beløbsgrænse

Like & del vores artikler:

Comments

comments