Påfaldende priser : Rekrutteringsbureauer kræver ens honorarer hos regionerne – for mange millioner hvert år

Posted by: on apr 21, 2017 | No Comments

Det burde egentligt ikke kræve meget mere end et jobopslag og et tjek af ansøgerens kvalifikationer. Men når det handler om ansættelse af udenlandske læger, har det udviklet sig til en guldgruppe for rekrutteringsfirmaer.

- Det tager tid, og der er store omkostninger forbundet med det. Både til ophold, til rejser og ikke mindst til oplæring i sprog og danske samfundsforhold.

På blandt andet denne måde omtalte Ulla Astman, formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, overfor Danmarks Radio foråret 2015 nogle af de udfordringer, som regionerne har i forbindelse med ansættelsen af udenlandske læger. Problemstillinger som er nødvendige at løse for det danske sygehusvæsen, da det i dén grad mangler kvalificerede speciallæger – hvorfor tilkaldelsen af udenlandsk arbejdskraft er en nødvendighed.

Læs også : Ansatte sin egen datter til Eurovisionen – scorer alligevel nyt topjob hos DR til 730.000 kroner om året

Astman, der også er formand for Region Nordjylland, kom dog ikke ind på, hvor store udgifter der rent faktisk er forbundet med rekrutteringen af de udenlandske læger. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos landets kommuner.

Dog med undtagelse af Region Syddanmark, som ikke har overholdt de ellers lovpligtige svarfrister.

Forsiden af aftalen mellem Bispebjerg Hospital og rekrutteringsfirmaet Agito Danmark A/S

Forsiden af aftalen mellem Bispebjerg Hospital og rekrutteringsfirmaet Agito Danmark A/S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ens priser fra rekrutteringsbureauer

De fremsendte bilag til Journalista.dk viser ikke kun, at ansættelser af udenlandske læger via rekrutteringsfirmaer er en pebret affærer. Dokumenterne viser også, at der i overraskende grad er overensstemmelse mellem de priser, som de ellers konkurrerende firmaer tager for formidling af læger til de danske sygehuse.

Læs også : Aalborgs viceborgmester førte an på 180 meter lang rød løber : Brænder 200.000 kroner af på reception

Det måske tydeligste eksempel er Region Midtjyllands Hospitalsenhed Midt, hvor rekrutteringsfirmaer i årevis har taget stort set det samme beløb for at finde frem til udenlandske læger. Siden 2012 er der via rekrutteringsfirmaer blevet ansat 15 læger, hvilket er sket i stillinger som afdelingslæger. Det hovedsageligt via firmaerne Medicolink, som har base i Budapest og Ry ved Silkeborg og Agito, som hører hjemme i nordjyske Svenstrup.

Læs også : Skraldekonference afsæt for luksusferie i Brasilien for Vestforbrændingens top

For 12 af de 15 fremsendte regninger har gjaldt, at der kun har været 9.000 kroner i forskel. Det skyldes at Medicolink for hver ansættelse har hævet 369.000 skattekroner, mens Agito har kunnet sætte 360.000 kroner ind på kontoen.

Oversigt over Region Midtjyllands udgifter til rekruttering af udenlandske læger

Oversigt over Region Midtjyllands udgifter til rekruttering af udenlandske læger

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorvidt skatteyderne også i fremtiden skal betale beløb i den størrelsesorden for rekruttering af udenlandske læger, vil blive afgjort i løbet af efteråret. Til forventet tiltrædelse omkring den 1. november, har Agito formidlet ansættelsen af to nye læger til Hospitalsenhed Vest.

Foreløbigt har det kostet skatteyderne standardprisen på 369.000 kroner for den ene, mens den anden aktuelt står i 199.000 kroner.

Fakturaer udstedt til Region Sjælland for rekruttering af udenlandske læger

Fakturaer udstedt til Region Sjælland for rekruttering af udenlandske læger

Like & del vores artikler:

Comments

comments