371.937 skattekroner brændt af på 2 minutters Youtube-video

Posted by: on maj 1, 2017 | No Comments

Ringkøbing-Skjern Kommune gør i disse år meget, for at tiltrække nye indbyggere. Det blandt andet via videoer, som skatteyderne skal have den store pung op af lommen for at betale.

- Det er ikke bare for festens skyld, vi gør det. Vi gør det selvfølgelig, fordi vi håber, at vi på den lange bane kan trække endnu flere eksilvestjyder hjem. Vi er godt klar over, at det her kan vi ikke måle overnight. Det vil være et langt sejt træk.

Sådan lød det fra Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, overfor TV Midt Vest, da hun sidste sommer fortalte om den kampagne, som kommunen kørte for at lokke flere indbyggere til det vestjyske. Ud over deltagelsen på Folkemødet med en chartret skonnert, inkluderede kampagnen eksempelvis også produktionen af en video på lige under 2 minutter ved navn #PladsPladsPlads, som Ringkøbing-Skjern Kommune efterfølgende forsøgte at sprede via sociale medier som Facebook og Youtube.

Læs mere : Skærer ned på de gamle – men bruger 125.000 kroner på at optage sig selv til Folkemødet

Hvad bosætningskoordinatoren dog ikke kom ind på var, hvad videoen havde kostet skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

Første faktura fra produktionsselskab til Ringkøbing-Skjern Kommune

Første faktura fra produktionsselskab til Ringkøbing-Skjern Kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valgt produktionsfirma langt dyrere end konkurrenter

Ifølge de fremsendte bilag kostede den korte video de vestjyske skatteydere inklusiv moms 317.937 kroner, eller hvad der svarer til 6.412,70 kroner per sekund.

På trods af flere forespørgsler til Ringkøbing-Skjern Kommune har Journalista.dk endnu ikke fået svar på, hvorfor der tilsyneladende ikke blev indhentet alternative tilbud fra andre leverandører, inden man lagde sig fast på et århusiansk produktionsselskab. Med andre ord lagde vestjyderne sig hurtigt fast på, at det skulle være århusianerne producerede videoen – uden at efterprøve, hvad andre ville tage for det.

Læs mere : Afskedsreception for kommunaldirektør til over 30.000 kroner i timen

Det selv om andre offentlige organisationer har gjort brug af leverandører, som har krævet langt mindre for lignende opgaver. Eksempelvis har Journalista.dk tidligere kunnet dokumentere, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole betalte 242.500 kroner for en omdiskuteret præsentationsvideo.

Læs mere : 24 byrådsmedlemmer på tur til Belgien – for 272.234,23 kroner

Hvilket endda var langt mere, end hvad et andet produktionsselskab tilbød at levere en film til Journalisthøjskolen for.

Anden faktura fra produktionsselskab til Ringkøbing-Skjern Kommune

Anden faktura fra produktionsselskab til Ringkøbing-Skjern Kommune

Comments

comments