Kostbar kongerøgelse : Mary & Frederik kostede 530.853,75 kroner – for én aften

Posted by: on maj 10, 2017 | No Comments

Det kan være en dyr oplevelse at få besøg af kongehuset. Hvor dyr fandt skatteyderne i Holstebro ud af, da kronprinseparret lagde vejen forbi i 2016 for at uddele en pris.

- Det passer meget godt ind i vores eget jubilæumsår og ind i kommunens kulturelle jubilæumsår, og det har været længe undervejs, så vi er glade.

Sådan lød det fra Anders Jørgensen, direktør for Holstebro Musikteater, da han via overfor Dagbladet Holstebro-Struer kunne offentliggøre, at Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary den 8. oktober 2016 ville lægge vejen forbi hans teater, for her at uddele 2016-udgaven af ”Kronprinsparrets Priser”.

Hvilket ifølge direktøren var lykkedes, fordi Holstebro er en by fyldt med kultur.

Læs også : Forsvarets udgifter til Kongehuset i 2015 : 180.900.000 kroner

Spørgsmålet er dog nærmere om ikke besøget skyldtes, at Holstebro er en kommune fyldt med tilstrækkelige midler til arrangementer af denne type. Det synes i hvert fald at fremgå af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udgifter, som Holstebro Kommune afholdt til besøget af de kongelige efteråret 2016.

Udbetalinger der næsten uden undtagelse gik til Holstebro Musikteater.

Faktura fra Holstebro Musikteater til Holstebro Kommune

Faktura fra Holstebro Musikteater til Holstebro Kommune

 

 

 

 

 

 

 

 

Over en halv million til musikteater for få timers underholdning

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det nemlig ganske betydelige udgifter, som skatteyderne måtte punge ud med, da Kronprins Mary og Kronprinsesse Mary lagde vejen forbi Jylland.

Læs også : Margrethes helikopterlandingsplads udløste kæmperegning

I alt kostede det Holstebro Kommune 530.853,75 kroner, således at stort set hele beløbet gik musikteatret. Det via to fakturaer afsendt den 27. juni 2016 og 25. oktober 2016, som lød på henholdsvis 416.666,25 kroner og 110.000 kroner. Af regninger fremgår dog ikke, hvad det præcist var, Holstebro Kommune betalte sit eget musikteater for – ud over at arrangere prisuddelingen af kronprinsparrets forskellige priser.

Læs også : Udgifterne løb løbsk : Dronning Margrethe dobbelt så dyr som forventet

Omvendt er der ikke tvivl om, hvad den resterende del af budgettet gik til, da skatteyderne også betalte 500 kroner til forskellige blomster og 3.687,50 kroner for lydprøver.

Opfølgende faktura fra Holstebro Musikteater til Holstebro Kommune

Opfølgende faktura fra Holstebro Musikteater til Holstebro Kommune

Like & del vores artikler:

Comments

comments