Sol, sommer og flamenco : Kommunal havn brugte 100.000 kroner på studietur til Sevilla

Posted by: on maj 23, 2017 | No Comments

Sevilla lyder måske ikke som det mest oplagte mål, når man skal studere havne. Alligevel måtte skatteyderne finde den store pung frem, da den kommunale Randers Havn besøgte den spanske storby.

- Hvis det nu virkelig var ægte striptease, der var tale om, så ville jeg stadig sige, og hvad så? Det er et lovligt erhverv, og jeg synes, vi er ude i smagsdommeri, hvor vi som byrådsmedlemmer skal lege sagsbehandlere i forhold til, hvordan Randers Havn driver sin virksomhed.

Sådan lød det ifølge Ekstra Bladet fra Venstres medlem af byrådet i Randers Kommune, Jens Peter Hansen, i forbindelse med Journalista.dk’s afsløringer af, at den kommunale Randers Havn havde brugt 82.750 kroner på et pikant julearrangement på Randers Hotel, hvor havnefolkene med ledsagere var blevet underholdt af letpåklædte damer og transvestitter.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Men det er langt fra kun i Danmark, at Randers Havn har for vane at bruge iøjnefaldende beløb. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i en udenlandsrejse, som i oktober 2016 gik til Spanien.

Det for at besøge Sevilla, som ellers ikke ligefrem er kendt for at være en havneby.

Oversigts over udgifterne til Randers Havns Sevilla-besøg

Oversigts over udgifterne til Randers Havns Sevilla-besøg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fransk vindistrikt besøgt på tidligere studietur

Alligevel sendte den kommunale Randers Havn sammen med Randers Spildevand en delegation på 15 til Sydspanien, hvilket blandt andet inkluderede lokalpolitikere som Henning Jensen Nyhuus (Socialdemokratiet), Kim Kristensen (Beboerlisten), Daniel Madié (Konservative) og Daniel Madié (Venstre). Bedømt på fremsendte udtalelser fra politikerne, var et af turens hovedpunkter undersøgelse af, hvorvidt det som i Sevilla er muligt at drive en kommerciel havn, selv om den kun er 7 meter dyb.

Læs også : Verdensberømt vindistrikt mål for kommunal havns studietur

Måske ikke overraskende viste det sig, at det var tilfældet. Men for at komme så vidt, måtte skatteyderne i Randers alene for Randers Havns tur betale 105.259 kroner. Heraf gik en væsentlig del til overnatningerne på det klassiske Sevilla-hotel Becquer, som ud over at være beliggende i gåafstand af storbyens mange turistattraktioner, også arrangerer flamenco-shows for dets gæster.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Det er dog langt fra første gang, at Randers Havn har foretaget markante studieture til det sydlige Europa. Det var også tilfældet efteråret 2012, hvor de kommunale havnefolk havde selskab af en række lokalpolitikere, da turen gik til Bordeaux. Her blev der eksempelvis tid til besøg på et verdensberømt vinslot, hvilket var medvirkende til at rejsen endte med at stå skatteyderne i 124.449 kroner.

Hotelregning fra Randers Havns besøg i Sevilla

Hotelregning fra Randers Havns besøg i Sevilla

Like & del vores artikler:

Comments

comments