Spareivrig borgmester fyldte 60 – og fik fødselsdagsreception betalt af skatteyderne

Posted by: on maj 24, 2017 | No Comments

Glostrup Kommunes borgmester John Engelhardt er fortaler for stram økonomistyring. Men da han fyldte 60, var det alligevel kommunen, som betalte hans fødselsdagsreception.

- Jeg havde i nogle år været med til at se de andre bruge en masse penge, for så at bremse op, og så bruge en masse penge igen. Nogle gange skulle vi igennem nogle enorme besparelser for at få verden til at hænge sammen.

På blandt andet denne måde omtalte John Engelhardt sin tid som lokalpolitiker, da Folkebladet juli 2016 bragte et større portræt, som opfølgning til Glostrups borgmesters forestående 60 årsdag. I samme interview slog Venstre-manden også fast, at han også frem til det kommende kommunalvalg står for en stram økonomisk styring, så Glostrup Kommune ikke igen skal igennem store sparerunder.

Læs også : Kramer Mikkelsen fyldte rundt – og fik kæmpe reception betalt af skatteyderne

Helt så store krav til økonomistyringen i Glostrup Kommune, gjaldt dog ikke, da John Engelhardt fyldte 60 år. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i repræsentationsomkostningerne i den københavnske oplandskommune.

Glostrup Kommunes oversigt over udgifterne til John Engelhardts 60 års fødselsdagsreception - eksklusiv moms

Glostrup Kommunes oversigt over udgifterne til John Engelhardts 60 års fødselsdagsreception – eksklusiv moms

 

 

 

 

 

Fuldt hus til borgmesterens runde fødselsdag

Ifølge de fremsendte bilag, var der fyldt godt op i kantinen på Glostrup Rådhus, da kolleger, familie, venner, medarbejdere og samarbejdspartnere, den 9. august 2016 ønskede John Engelhardt tillykke med fødselsdagen.

Læs også : Økonomisk trængt kommune gav bykonge afskedsreception til 141.347 kroner

I alt lagde 300 vejen forbi fødselsdagsfejringen, hvor de blev beværtet med en menu til 105 kroner stykket, således at udgifterne til bespisning uden moms i sig selv løb op i 31.500 kroner. Hertil kom samtidig diverse drikkevarer som øl, vand og vin, ligesom det også var nødvendigt at leje et større antal cafeborde hos en ekstern leverandør.

Læs også : Esbjergs kommunaldirektør fyldte 60 – og fik stor reception i gave af kommunen

En del af forklaringen på det store fremmøde, skal findes i den annoncering, som Glostrup Kommune købte hos den lokale avis Folkebladet. Den bakkede portrætartiklen op af John Engelhardt, hvilket var en medvirkende årsag til, at skatteyderne eksklusiv moms betalte 52.510,50 kroner til hans 60 års fødselsdagsfejring – eller hvad der svarer til 65.638,13 kroner inklusiv denne offentlige afgift.

Rådhusets oversigt over udgifterne til spisning i forbindelse med John Engelhardts 60 års fødselsdagsreception

Rådhusets oversigt over udgifterne til spisning i forbindelse med John Engelhardts 60 års fødselsdagsreception

Like & del vores artikler:

Comments

comments