Opfandt doktorgrad og lektortitel – og scorede millionkontrakt med Selvstyret

Posted by: on maj 30, 2017 | No Comments

Det var et prestigeprojekt for den daværende nyudnævnte grønlandske minister Palle Christiansen. Men bag et millionprojekt om skak-boksning gemte der sig et persongalleri, som smykkede sig med lånte titler.

- Jeg er særdeles glad for, at vi kan fortsætte succesen med bootcamps til glæde og gavn for en række af vore unge uden for uddannelsessystemet. Vi havde gode resultater med den første bootcamp, som var et pilotprojekt.

Sådan lød det fra den daværende grønlandske minister Palle Christiansen, da han tilbage i 2013 overfor det statslige mediehus KNR gjorde status over den såkaldte boot-camp, som året forinden var blevet afholdt i Nuuk. En camp der på en alternativ måde forsøgte at give en indgang til uddannelsessystemet for grønlændere, som ikke var en del af det etablerede system.

Læs også : Selvstyret betalte for samtalebog med Lars-Emil Johansen – bevilget af hans egne ansatte

En del af programmet bestod i skak-boksning, der som navnet siger er en kombination mellem skak og boksning. Det var en del af årsagen til, at Selvstyret måtte have den helt store pung frem for at betale for boot-campen. I alt lød budgettet på 3.299.504 kroner, hvoraf en meget stor del gik til danske konsulenter.

Det fremgår af aktindsigter som Journalista.dk har opnået i ikke kun campens udgifter, men også de firmaer og personer som stod for dens gennemførsel.

Selvstyrets budget for boot-camp under ledelse af blandt andet Jan Andersen

Selvstyrets budget for boot-camp under ledelse af blandt andet Jan Andersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Falsk ph.d. fra Stanford som trækplaster

Ifølge de fremsendte dokumenter til Journalista.dk, blev boot-campen udført af Quantum Education ApS. Det blev det danske firma, der var tegnet af Martin Ole Schulze, betalt 2.200.000 kroner for, hvoraf en stor del blev overført i forbindelsen med aftalens underskrivelse i form af a’conto-betaling. Den store indtægt fra Selvstyret var dog ikke nok til at redde selskabets liv, da det lukkede det efterfølgende regnskabsår, hvilket skete med en gæld på 787.000 kroner.

Læs også : Forbrugsfest på public service-station : Millionlønninger hos KNR

Men for at det overhovedet kom så vidt, havde Quantum Education ApS fremsendt en liste over de undervisere, som man ville gøre brug af på Grønland. Blandt dem var Jan Andersen, der blev omtalt som ph.d. i matematik fra det verdensberømte Stanford Universitet i USA. En forskergrad der fremstod vigtig, da den var med til at sælge Quantum Education ApS’ ambitioner om også at forbedre deltagernes matematiske færdigheder.

Læs også : Alternativ forsoning : Selvstyret brugte 44.000 kroner på behåret dansk flag

Men hos Stanford University har man ikke hørt om, at Jan Andersen skulle have opnået en ph.d.-grad i matematik. I en email til Journalista.dk oplyser Sarah Brabeck, Transcript Administrator på Stanford, at der ikke i deres systemer findes en ph.d. med det navn.

Del af aftalegrundlaget mellem Quantum Education ApS og Selvstyret

Del af aftalegrundlaget mellem Quantum Education ApS og Selvstyret

 

 

 

 

 

 

Knuste ruder på stribe under bootcamp

I salgsmaterialet fremgår også, at Jan Andersen skulle have arbejdet som lektor. Men hos Københavns Universitet melder man dog hus forbi, da man ikke her kan finde frem til en lektor ved det navn. Det til trods for, at Jan Andersen i flere andre sammenhænge har indikeret, at det er ved hovedstadsuniversitetet, at han har arbejdet som lektor. Til gengæld oplyser man fra Københavns Universitets side, at man har opført Jan Andersen som cand. polit., ligesom han også her tidligere skulle have arbejdet som manuduktør.

Læs også : Grønlandsk toppolitiker scorer årsløn på 871.745,72 kroner – og tilbageviser myte

Omvendt kan der ikke være tvivl om, at det gik voldsommere for sig end forventet i forbindelse med boot-campen. Således måtte en lokal glarmester flere gange rykke ud for at skifte ruder, hvilket sammenlagt løb op i 51.475 kroner.

Jan Andersen er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

Udgifter i forbindelse med udskiftning af vinduer til boot-camp

Udgifter i forbindelse med udskiftning af vinduer til boot-camp

 

 

 

 

 

 

 

Oplysning om Jan Andersens doktorgrad i salgsmateriale og Stanfords besvarelse her på

Oplysning om Jan Andersens doktorgrad i salgsmateriale og Stanfords besvarelse her på

Like & del vores artikler:

Comments

comments