Afsløring : DR tilbageholder bevidst oplysninger om ansættelse af chefer uden jobopslag

Posted by: on jun 2, 2017 | No Comments

I går kunne Journalista.dk afslører, at Danmarks Radio ifølge eget udsang ikke véd hvordan 25 af deres chefer er blevet ansat. I dag kan vi fastslå, at DR for mindre end et år siden ellers var fuldt ud klar over det.

- TV-Avisen står stærkt i danskernes bevidsthed, som et sikkert og troværdigt anker i en strøm af nyheder. Det skyldes ikke mindst Johan Engbos indsats som redaktionschef på TVA de senere år. Den position skal fastholdes og udvikles i de kommende år, og derfor er jeg glad for, at Marie Buss har sagt ja til at tage over og sikre et fortsat højt ambitionsniveau, når det drejer sig om at fastholde en relevant og troværdig nyhedsformidling – samtidig med at TV-Avisen skal udvikle både indhold og udtryk i de kommende år.

Sådan lød det fra Thomas Falbe, ledende redaktionschef hos DR Nyheder, i en pressemeddelelse udsendt af Danmarks Radio den 11. august 2016. Her kunne han oplyse, at der var blevet foretaget en række ændringer på chefniveau i det statslige mediehus.

Læs også : DR : Vi aner ikke hvordan 25 af vores chefer er blevet ansat

Det drejede sig eksempelvis ikke kun Marie Buss’ nye stilling, men også om Johan Engbos, da han skiftede til et job som udlandschef i DR Nyheder.

Besvarelse fra DR Jura i forhold til nægtelse af oplysning om fremgangsmåden ved ansættelsen af 25 medarbejdere på chefniveau

Besvarelse fra DR Jura i forhold til nægtelse af oplysning om fremgangsmåden ved ansættelsen af 25 medarbejdere på chefniveau

 

 

 

 

 

 

DR Jura : Ingen anelse om hvordan ansættelserne er sket

På trods af at Marie Buss og Johan Engbo skiftede jobs for mindre end et år siden, har det ifølge DRs juridiske afdeling været umuligt at finde frem til, om deres stillinger blev slået op eller ej. Det selv om at det ellers mere end indikeres i pressemeddelelsen, at fx Marie Buss og Johan Engbo ikke blev ansat via et jobopslag, men alene efter det, som af Danmarks Radio ofte omtaler som ”interne omrokeringer”.

Læs også : DR mørklægger regnskaberne for børne-cirkus

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har forsøgt at få udleveret fra Danmarks Radio. Men ifølge Pernille Bruun Andersen, jurist hos DR Jura, har man kun kunnet finde frem til oplysninger om hvorvidt 10 ud af 35 medarbejdere på chefniveau blev ansat via jobopslag – på trods af Journalista.dk ellers har krævet aktindsigt i alle 35 medarbejderes forhold. Det vil først og fremmest sige, om cheferne blev ansat efter et jobopslag, eller om de i stedet blev udpeget til deres nuværende stilling af DR selv, så andre potentielle ansøgere ikke fik mulighed for at byde ind.

Læs også : Alternativ etik : DRs etikchef ansat uden jobopslag – til milliongage

For alle de 10 ud af sammenlagt 35 chefer som Pernille Bruun Andersen har været i stand til at finde frem til, gælder påfaldende nok, at de tilsyneladende alle er blevet ansat efter jobopslag. Blandt de medarbejdere hvis ansættelsesforløb Pernille Bruun Andersen på vegne af DR ikke har kunnet gennemskue, er eksempelvis Marie Buss’ og Johan Engbos – uanset DRs pressemeddelelse udsendt for mindre end et år siden.

Tilbagemeldinger fra Uffe Tang og Kåre Vedding Poulsen

Tilbagemeldinger fra Uffe Tang og Kåre Vedding Poulsen

 

 

 

DR-stjerne henviser til ikke-svarende jurist

I forhold til ansættelserne af Marie Buss og Johan Engbo, har Journalista.dk kontaktet disse direkte for at få oplyst, hvorvidt de blev ansat i deres nuværende stillinger efter jobopslag – eller efter udpegelse af deres chefer. Ingen af de to har besvaret Journalista.dk’s henvendelser, hvilket heller ikke har været tilfældet for deres overordnede Thomas Falbe. Den ledende redaktionschef er selv blandt de 25 chefer, som DR ikke mener at vide, hvordan er blevet ansat i denne chefstilling.

Læs også : Selv koncerthusets chef er millionær : DRs lønfest større end først antaget

En af de 25 ledende medarbejdere som er vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser, er den politiske korrespondent på Christiansborg, Uffe Tang. Men lige så meget han via sit job kræver svar af magthaverne, lige så tilbageholdende er han, når det drejer sig om egne ansættelsesforhold :

- Jeg kommenterer ikke mine ansættelsesforhold, men du er velkommen til at kontakte Pernille Bruun Andersen i DR Jura.

Et svar der meget ligner det, som Kåre Vedding Poulsen, redaktør på Kulturpartnere og litteratur, har fremsendt til Journalista.dk :

- Jeg henviser til DR Jura. Du er velkommen til at kontakte DRs juridiske konsulent Pernille Bruun Andersen.

 

Danmarks Radios presseafdeling og DR Jura er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

 

 

Her er de 25 chefer som DR ikke véd hvordan blev ansat

Caroline Reiler (DR Rådgivning, strategi og kommunikation)

Peter Rosberg (Plan og indkøb)

Naja Nielsen (Udvikling og event)

Jonas Svava Iversen (Strategi, politik og medieforskning)

Læs også : Pengeregnen fortsætter hos DR : 15 skrivebordsgeneraler tjente over millionen i 2016

Anders Kern Boje (Underdirektør)

Thomas Falbe (Programmer)

Henriette Ladegård-Pedersen (DR Event)

Peter Skov (DR Jura)

Læs også : Ansatte sin egen datter til Eurovisionen – scorer alligevel nyt topjob hos DR til 730.000 kroner om året

Søren Vestergaard (Sport)

Ida Holten Ebbesen (Kultur & Kunst)

Uffe Tang (Politik)

Henrik Birck (Plan, indkøb og sport)

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

Johan Engbo (TV Avisen, 21Søndag)

Christian Ottenheim (DR Musik og radio)

Morten Tvegaard (Nyhedscenter)

Jan Laursen (DR Musik og radio)

Læs også : Endnu engang : DR-chef ansat uden jobopslag – til løn på 800.000 kroner om året

Marie Buss (Event, udvikling og database)

Kasper Tøstesen (DR Ung)

Peter Faurholdt-Löfvall (Morgennyheder, radio og tv)

Dorte Palle Jørgensen (Tema og reportage)

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Jakob Faarvang (Medieplanning)

Charlotte Harder (Udland)

Erik Struve Hansen (DR Ung)

Anne Thorhauge (DR Kultur)

Kåre Vedding Poulsen (Kulturpartnere og litteratur)

Like & del vores artikler:

Comments

comments