Springende champagnepropper på klassisk restaurant : Byrådsmedlemmer så stort på beløbsgrænser

Posted by: on jun 12, 2017 | No Comments

Det er ikke kun under udenlandsrejser, at den kommunale Randers Havn har brugt skatteydernes penge på iøjnefaldende udgifter. Det har også været tilfældet, når man har holdt sig indenfor landets grænser.

- Randers Havn danner grundlag for en lang række virksomheder, hvoraf størstedelen er afhængig af havnens services og faciliteter. Virksomhederne danner grundlag for en samlet beskæftigelse på ca. 600 personer, mens der i afledte erhverv er cirka 600 beskæftigede.

Sådan lyder en del af den salgstale, som Randers Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Ifølge den kommunale havn er den samtidig Danmarks eneste flodhavn, hvilket har været blandt anledningerne til en række iøjnefaldende studierejser til udlandet. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at man har brugt store beløb på rejser til Sevilla i Spanien og Bordeaux i Frankrig, hvor der samtidig blev fundet tid til besøg på en vingård.

Læs også : Frække damer og Sko & Torp-koncert på slot : Randers Havn fester på din regning

Men det er ikke kun når de kommunale havnefolk er i udlandet, at skatteyderne må finde den store pung frem. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk har det også været tilfældet, når turen er gået til mindre eksotiske destinationer i Danmark.

Udgiftsoversigt og hotelregning med deltagerliste for Randers Havns tur til Skagen maj 2015

Udgiftsoversigt og hotelregning med deltagerliste for Randers Havns tur til Skagen maj 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byrådsmedlemmer i kø om veldækket bord

Ifølge de fremsendte dokumenter til Journalista.dk var det tilfældet, da Randers Havn maj 2015 drog til Skagen, for her blandt andet at få en rundtur på den nordjyske havn. Men i stedet for at køre direkte tilbage til Randers, valgte havnefolkene at tage en overnatning i Skagen. Det gav også mulighed for om aftenen at besøge restauranten på det klassiske Skagen-hotel Brøndums, hvor deltagerne i den grad blev bænket omkring bordet.

Læs også : Sol, sommer og flamenco : Kommunal havn brugte 100.000 kroner på studietur til Sevilla

Således viser bilagene at de 8 spisende gæster startede aftenen med et glas champagne, som for hovedpartens vedkommende kostede 175 kroner stykket. Herefter gik de videre til et overflødighedshorn af kulinariske oplevelser, som samlet løb op i 8.895 kroner. Derved endte kuvertprisen på 1.112 kroner – eller hvad der svarer til 112 kroner over den beløbsgrænse for repræsentative middage, som normalt udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Læs også : Verdensberømt vindistrikt mål for kommunal havns studietur

Med på turen til Skagen var byrådsmedlemmerne Morten Grosbøl (Dansk Folkeparti), Helle Skøtt (Venstre) og Daniel Madié (Konservative), ligesom den mangeårige socialdemokratiske borgmester Henning Jensen Nyhuus også var med på turen til Skagen.

Læs også : Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Senere på året fulgte Randers Havn op med en større sammenkomst på Hotel Randers, hvor man blandt andet oplevede et show med letpåklædte damer og transvestitter – hvilket kostede skatteyderne 82.750 kroner.

Randers Havns regning fra Brøndum Hotel maj 2015

Randers Havns regning fra Brøndum Hotel maj 2015

Like & del vores artikler:

Comments

comments