Nyåbnet kommunal genbrugsplads sendte 18 mand på studietur for 175.980 kroner

Posted by: on jun 21, 2017 | No Comments

Genbrugsstationer lyder måske ikke som verdens festligste arbejdsplads. Hos kommunale Nomi4s, er det dog en god anledning for byrådspolitikere, for at komme på dyre studieture til udlandet.

- Som en fælleskommunal virksomhed, er det interessentskabets opgave at borgerne og virksomhederne i interessentkommunerne får stillet løsninger til rådighed på affaldsområdet, der afdækker en god miljømæssig behandling og en god service til den rigtige pris.

På blandt andet denne måde beskriver Nomi4s sig selv på sin hjemmeside, hvor det kommunalt ejede selskab også slår fast, at det servicerer i størrelsesordenen 148.000 indbyggere i det vestjyske. Det med udgangspunkt i Holstebro, der sammen med nabokommunerne Lemvig, Skive og Struer ejer Nomi4s.

Læs også : Offentligt busselskab brænder formuer af på udenlandsrejser

Den kommunale indflydelse kan også ses på de rejse- og repræsentationsudgifter, som er blevet afholdt siden stiftelsen i 2014. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det såkaldt fælleskommunale ressourcecenter.

Herunder også i en rejse, som blev foretaget i februar 2015.

Oversigt over Nomi4s' udgifter til studietur til Bruxelles i 2015

Oversigt over Nomi4s’ udgifter til studietur til Bruxelles i 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byrådsmedlemmer i kø for at komme til Bruxelles

Ifølge de fremsendte bilag, var det en velbesøgt studietur, som blev arrageret af Nomi4s. En lang række af de politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer deltog, hvilket eksempelvis drejede sig om Finn Thøgersen, byrådsmedlem for Vestre i Holstebro, og partifællen Jens Peder Hedevang fra Skive.

Læs også : Fest på renovationen : Våde julefrokoster over beløbsgrænse – mens deltager skar ned på de svageste

En stor del af turens udgifter gik meget naturligt til flybilletter og overnatning, men der var også luft i programmet til, at vestjyderne kunne opleve Bruxelles’ bedre restaurater. Eksempelvis lagde man vejen forbi Rouge Tomate, som er kendt for sin cocktail-bar og placering i den eksklusive del af Belgiens hovedstad, ligesom sulten også blev stillet hos den anmelderroste Le Déjeuner sur l’Herbe.

Læs også : Alternativt ressourceforbrug på Amager : Dyr bestyrelsesmiddag langt over beløbsgrænse

Genbrugsfolkene var dog ikke alene i Bruxelles, da det var nødvendigt at have deltagelse af et tolkefirma. Dets udsendte medarbejder kunne således oversætte for Nomi4s’ delegation, når der behov for det under besøget i EUs politiske centrum.

Det var en medvirkende årsag til, at rejsens samlede pris løb op i 175.979,64 kroner.

Deltagerliste for rejse til Bruxelles i 2015

Deltagerliste for rejse til Bruxelles i 2015

Like & del vores artikler:

Comments

comments