DRs nye nyhedsdirektør på ren sulteløn : Må nøjes med 1.844.312 kroner om året

Posted by: on jun 26, 2017 | No Comments

I den forgangne uge blev Sandy French udpeget som nyhedsdirektør for Danmarks Radio. Det til en løn som er langt mindre end den, som hendes forgænger Ulrik Haagerup sikrede sig fra licensbetalerne.

- Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder.

Sådan lød det ifølge Journalistforbundets fagblad Journalisten i en pressemeddelelse, som Danmarks Radio sendte ud i den forgangne uge. Det i forbindelse med, at det statslige mediehus havde udpeget Sandy French som ny nyhedsdirektør. Derved erstatter hun Ulrik Haagerup, som fra 1. september bliver daglig leder af en privat erhvervsdrivende fond.

Læs også : DR-stjerne slår falsk studieværtsjob op – for sjov

Praksis hos mange skatteyderfinansierede organisationer er, at når der sker udskiftning på en toppost, får den nyansatte en højere løn end forgængeren. Ofte i størrelsesordenen 5-10 procent, hvilket eksempelvis var tilfældet, da den tidligere SF-minister Jonas Dahl sikrede sig 80.000 kroner mere end sin forgænger, da han blev ansat som direktør for Regionshospitalet Randers – hvilket medførte en årsindkomst på 1.147.103 kroner årligt.

DRs kommunikationsafdelings tilbagemelding om Sandy Frenchs ansættelsesforhold

DRs kommunikationsafdelings tilbagemelding om Sandy Frenchs ansættelsesforhold

 

 

 

Langt under forgængeren Ulrik Haagerups løn

Den kan Sandy French dog nemt slå, når hun i sensommeren sætter sig til rette i stolen som nyhedsdirektør for Danmarks Radio. Men ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, må hun nøjes med en løn, som er væsentligt under forgængeren Ulrik Haagerups.

Læs også : DR : Vi aner ikke hvordan 25 af vores chefer er blevet ansat

Ifølge Danmarks Radios oplysninger til Journalista.dk kommer hun inklusiv pensionsindbetalinger til at tjene 1.844.312 kroner om året, eller næsten 150.000 kroner mindre end Ulrik Haagerup. Det skyldes at han ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk tjente 1.987.975 kroner, da den samlede lønkonto blev gjort op i 2016.

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Sandy Frenchs kommende aflønning svarer på decimalen til, hvad Nikolas-Lyhne-Knudsen, der for fremtiden bliver det eneste mandlige medlem af direktionen i det statslige mediehus, tjente i 2016. Med i direktionen sidder også DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, som i 2016 inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, sikrede sig 3.622.979 kroner.

Oversigt over DRs chefers 2016-lønninger

Oversigt over DRs chefers 2016-lønninger

Like & del vores artikler:

Comments

comments