Aabenraa fejrede nytåret – med kæmpebonusser til millionærer for at fortsætte i deres egne job

Pressefotoer fra Aabenraa Kommune
549 Shares

Nytåret har været en dyr oplevelse for skatteyderne i Aabenraa Kommune. For de har nemlig skullet betale store bonusser til kommunale direktører, hvis lønramme i forvejen ligger langt over millionen.

Opdatering 8. januar klokken 20.42 : Aabenraa Kommune oplyser på trods af de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk, at man ikke er enig i opgørelsen over direktørernes bonusser. Fra Journalista.dks side afventes fremsendelse af informationer om, hvordan udbetalingerne er sket – samt hvilke andre lignende udbetalinger, som Aabenraa Kommune har foretaget indenfor de 5 seneste år.

Når disse oplysninger bliver fremsendt, vil der ske opdatering af artiklen.

 

– Det er uholdbart for samfundsøkonomien, at lønudviklingen i det offentlige ikke følger udviklingen i den private sektor.

Sådan lød det i midten af december fra innovationsminister Sophie Løhde i forbindelse med, at hun på vegne af staten, indledte overenskomstforhandlinger. Ifølge Venstreministeren var det nødvendigt med et kritisk syn på lønudviklingen i den offentlige sektor, fordi medarbejderne her indenfor de seneste år havde opnået en lønstigning, der langt overgår de privatansattes.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

En af måderne det er sket på, er ved at tildele store bonusser til i forvejen højt lønnede indenfor den offentlige sektor såsom kommunerne. Det er eksempelvis sket i forbindelse med nytåret i Aabenraa Kommune, som på den måde har tildelt store ekstraudbetalinger til to af sine direktører.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i lønningerne i den sønderjyske kommune.

Aftale om bonus ved forlængelse af åremålsansættelse for Stig Werner Eriksen

 

Et halvt års ekstra løn – for at fortsætte i deres velbetalte jobs

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var der nemlig grund til ekstra gaver under juletræet i år for Aabenraa Kommunes direktører Stig Werner Isaksen og Chriss Mailandt-Poulsen. Det skyldes at de i forbindelse med deres ansættelser havde sikret sig en åremålskontrakt, hvilket vil sige et ansættelsesforhold, der som udgangspunkt kun løber i et bestemt antal år. Aftalerne kan dog forlænges indtil flere gange, hvis medarbejderne og arbejdsgiverne er enige om det.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Åremålsansættelser har dog den konsekvens for skatteyderne, at de tvinges til at udbetale store bonusser til medarbejderne. Det uanset om disse fortsætter i deres stillinger, eller om de i forbindelse med udløbet forladeres deres jobs.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Det første er tilfældet for både Stig Werner Isaksen og Chriss Mailandt-Poulsen, som alligevel i forbindelse med nytåret modtog 6 månders løn i bonus. Bedømt på andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aabenraa Kommune betyder det, at de derved sikrede sig en bonus i omegnen af 700.000 kroner. Det skyldes at de i 2016 inklusiv engangsudbetalinger og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, begge tjente lige over 1.400.000 kroner.

Aftale om bonus ved forlængelse af åremålsansættelse for Chriss Mailandt-Poulsen

549 Shares
Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*