Alternativ finansiering af DM i Landevejscykling : Kommune betaler lokal klub for at arrangere DM-løb – som så betaler cykelunion for at få lov til at være arrangører

48 Shares

I dag starter DM i Landevejscykling i Guldborgsund Kommune, hvilket langt fra er første gang, at skatteyderne betaler for at få et cykelløb til Lolland-Falster. For det har nemlig udviklet sig til en fast praksis, at kommunen betaler en lokal klubs udgifter i forbindelse med eliteløb.

– For Guldborgsund er det en unik mulighed at få lov til at være værtskommune for DM-ugen. Vi har glædet os så meget, siden vi fik at vide, at det var vores på veje, at danmarksmesterskabet skulle afgøres. Derfor vil vi også gøre alt, hvad vi kan for, at det bliver en uge med alt, hvad cykelhjertet kan ønske sig.

Sådan lyder en del af den velkomst, som Martin Lohse, formand for Kultur-, Fritids- og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, har indrykket på Dansk Cykel Unions hjemmeside. Det i forbindelse med DM i Landsvejscykling, som starter i dag. Det med udgangspunkt i Guldborgsund Kommune, hvilket på mange måder vil sige hovedbyen, Nykøbing Falster.

Læs også : Løj om kæmpe sponsorat til landsholdsstjerne : Kommune forsøgte at skjule mærkværdig konstruktion

Bag bag ordene fra Martin Lohse, gemmer der sig en række økonomiske aftaler, som ikke fremgår nogle steder. I stedet er det nødvendigt at få adgang til dem via aktindsigter, hvilket Journalista.dk har opnået hos Guldborgsund Kommune.

Aftale indgået mellem Guldborgsund Kommune og den lokale cykelklub

 

Dyr fornøjelse af få besøg af professionelle cykelryttere

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk støtter Guldborgsund Kommune i 2017 og 2018 den lokale cykelklub med 925.000 kroner, hvilket dækker over 5 løb – hvoraf de klart største støttebeløb blev bevilget i forbindelse en etape af Post Nord Danmark Rundt i 2017 og DM i landevejscykling i 2018.

Læs også : Festen fortsætter i Guldborgsund : DF-profil slår sig løs til julefrokoster hos kommunal havn

Til DM-løbene i 2018 har Guldborgsund Kommune bevilget 360.000 kroner til Lolland-Falsters Cykle Klub, hvilket næsten på beløbet svarer til det, som klubben skal betale til Dansk Cykle Union for at få lov til at afholde Danmarks-mesterskaberne. Med andre ord syntes der at være en direkte forbindelse mellem unionens krav for at tildele værtsskabet til Lolland Falsters Cykle Klub og den regning, som Guldborgsund Kommune sender videre til skatteyderne.

Læs også : Høj og våd bølgegang hos Guldborgsund Havne

Det på trods af at Guldborgsund Kommune ellers fast omtaler sig selv som en af de kommuner i Danmark, der har de absolut største økonomiske udfordringer.

Aftale indgået mellem Lolland-Falster Cykelklub og Dansk Cykel Union

48 Shares
Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*