Embedsmænd til frådsemiddag på Michelin-restaurant : Spiste og drak for 1.400 kroner – per snude

Dansk Restprodukthåndtering lyder måske ikke som et kommunalt selskab, hvor der bliver holdt de helt store repræsentative middage. Men det var tilfældet, da selskabets top satte sig til rette på en lokal gourmet-restaurant.

Dansk Restprodukthåndtering

– DRH (Dansk Restprodukhåndtering, red.) tilbyder at varetage alle faser lige fra prøveudtagning, analyse, ansøgning til myndigheder, afhentning/transport til slutbehandling af restprodukterne i udlandet. Restprodukterne transporteres til et behandlingsanlæg i udlandet enten med lastbil eller en kombination af lastbil og skib.

Sådan lyder en del af den omtale, som Dansk Restprodukthåndtering giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår det fynske selskab med domicil i centrum af Odense også fast, at man har fokus på at omdanne forskellige restprodukter, så det igen kan anvendes – eksempelvis af industrien.

Læs også : Morten Kabell fortsætter gemmelegen : Nægter at fortælle om goutmetmiddage, dyre rejser og ansættelse af partifælle

Men hos Dansk Restprodukthåndtering er fokus dog ikke kun på, hvordan restprodukter behandles. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det kommunale selskab, har det i dén grad også fokus på, at toppen både skal spise og drikke godt.

Faktura fra restaurant til Dansk Restprodukthåndtering

 

Udgifter langt over klassisk beløbsgrænse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, satte sultne og tørstige embedsmænd sig således til rette på Pasfall i Odense den 9. maj 2017. En inrestaurant i Odense, som fast er med i kapløbet om Michelin-stjerner, hvilket blandt andet skyldes indehaveren Thomas Pasfall, som fik sit gennembrud tilbage i 2000 via udnævnelsen til Årets Kok i Danmark.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

De 5 deltagere i den repræsentative middag spiste hver en 6 retters middag, hvis samlede pris stod skatteyderne i 3.495 kroner. Hertil kom så en lang række forskellige vine, cognacer og andre former for alkohol der gjorde, at den samlede pris for embedsmændene løb op i 7.065 kroner.

Eller hvad der svarer til en gennemsnitlig pris for hver af deltagerne på 1.413 kroner, hvilket er 413 kroner over den almindelige grænse for repræsentative middage, der normalt udledes af den såkaldte Brixtofte-dom.

Læs også : Kæmpe middag, voldsom markedsføring og festlig fernisering : Kunstudstilling løb op i millioner af skattekroner

En sag der omhandlede den nu afdøde borgmesters store forbrug af skatteydermidler, når han eksempelvis inviterede politiske forbindelser på middage.




Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*