Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637,10 kroner

Bestyrelsesmedlemmer i kommunale havne, behøver ikke at tage til takke med medbragte madpakker. I hvert fald ikke i Esbjerg, hvor skatteyderne i den grad holder for under studierejser.

– Resultatet for 2014 er meget tilfredsstillende på et tidspunkt, hvor markedsvilkårene er under forandring. Det viser, at vi i dag har den kapacitet, som markedet har brug for.

Sådan lød det fra Esbjerg Havns direktør Ole Ingrisch, da han gjorde status i forbindelse med udsendelse af den kommunale havns regnskab for 2014. Havnens sunde økonomi kan umiddelbart undre, hvis man ser på havnens forbrug under bestyrelsens udenlandsrejser. Via opnåede aktindsigter kan Journalista.dk fastslå, at de vestjyske skatteydere her skal finde den store pung frem.

Sådan var det eksempelvis i slutningen af august 2010, hvor bestyrelsen med formanden Flemming N. Enevoldsen i spidsen besøgte Hamborg. Ud over den fremtrædende erhvervsmand, havde turen blandt andet også deltagelse af bestyrelsesmedlemmerne Helle Vingolf Larsen, Flemming Just, John Schmidt og Esbjerg Havns direktør Ole Ingrisch.

I alt havde deltog 19 havnefolk hvilket skyldtes, at bestyrelsesmedlemmerne samt en direktionssekretær alle havde selskab af deres ægtefæller. Eneste undtagelse var Ole Ingrisch, der rejste uden ledsager.

 

Udsøgt middag på top-restaurant – og drinks til langt ud på natten

Den 27. august 2011 satte det kommunale havneselskab sig til bords på Louis C. Jacobs’ Michelin-restaurant, der ledes af den anerkendte kok Thomas Martin. Under hans styring har restauranten opnået 2 Michelin-stjerner, hvilket også afspejles i prisen. Således betalte Esbjerg Havn 3.570,80 euro, svarende til 26.637,10 kroner, for 19 menuer inklusiv en lang række drikkevarer.

Bedømt på de udleverede bilag, drak havnefolkene ud over 20 øl og 13 flasker vin, også 14 forskellige drinks som Otard XO, Marder Waldhimbeere og Bailey’s.

I det hele taget gik de kommunale havnefolk ikke af vejen for en tur i baren, da de besøgte den nordtyske storby. På Sofitel Hamburg, hvor delegationen var indkvarteret, blev aftenen og natten efter den 25. august 2011 brugt i hotellets terrassebar. Den første af selskabets regninger blev betalt lidt i midnat, og inkluderede en række øl og drinks. Sammenkomsten sluttede ifølge de udleverede bilag først en time senere, efter at selskabet havde sat blandt andet 11 Bombay Saphires, 8 fadøl og en rom til livs.

I alt drak Esbjerg Havns bestyrelse inklusiv ansatte og medrejsende ægtefæller denne aften 16 øl og 18 forskellige drinks, hvor 4 cl’s Bombay Saphires var den helt store favorit.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk




Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*