Frådsende politikere som genopstiller til kommunalvalget : Boblerne – tørstige, festlige og berejste byrådsmedlemmer

Del artiklen her:

På Journalista.dk offetliggør vi op til kommunalvalget den 21. november en Top 10-liste over frådsende politikere, som genopstiller til lokalvalgene. Men der er en række politikere lige under dette lag, som ved et genvalg nemt vil kunne udfordre deres dyre kollegaer.

 Folk fra hele kommunen, fra handelslivet, erhvervslivet, politi og beredskab, nabokommuner, ansatte og venner var mødt frem for at festligholde dagen sammen med borgmesteren.

Sådan lød en del af omtalen i Horsens Folkeblad, efter at Hedensted Kommune sensommeren 2014 havde inviteret til fejring af byens borgmester, Kirsten Terkilsen. Det i forbindelse med hendes 60 års fødselsdag, som blev holdt på rådhuset i det østjyske by. Blandt gæsterne var den nuværende minister Troels Lund Poulsen, hvis valgkreds ligger i Hedensted Kommune.

Horsens Folkeblad fandt dog ikke anledning til at ødelægge den gode stemning ved at spørge, hvor meget skatteyderne skulle betale til borgmesterens fødselsdagsfejring. Det fremgik i stedet af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hedensted Kommune, hvilket viste at festlighederne stod skatteyderne i 48.380 kroner. De måtte også betale den havebænk, som kommunens embedsmænd havde købt i gave til deres politiske chef, hvilket i sig selv kostede omkring 5.000 kroner.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Historier som disse har vi på Journalista.dk de seneste år, kunnet bringe alle hverdage. Eksempelvis om borgmestre som har haft et så liberalt forhold til skatteydernes penge, at de burde have optrådt på vores kommende Top 10-liste over frådsende lokalpolitikere, som genopstiller til det forstående lokalvalg.

Indenfor den seneste valgperiode er borgmestrene blev overhalet inden om af andre markante forbrugshistorier, som vi har kunnet bringe. Omvendt synes en række fremtrædende kandidater til valget den 21. november, at have potentiale til at komme med på Top 10-listen til næste valg.

 

Festlige og berejste kommunalpolitikere – på andres regning

Det drejer sig ud over Kirsten Terkilsen eksempelvis om Réne Christensen, der måske er mest kendt for at være medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Men samtidig er han partiets borgmesterkandidat i Guldborgsund Kommune, hvor han aktuelt er medlem af byrådet. Det har indplaceret ham som bestyrelsesformand for Guldborgsund Havne, som holder nogle særdeles våde julefrokoster. Således har de indenfor de seneste år eksempelvis holdt en sammenkomst, hvor der blev sat 32 snaps, 14 øl, 2 flasker hvidvin, 11 gin og 4 cognac til livs. Anvendes gængse opgørelsesformer betyder det, at der i alt blev drukket 73 genstande denne aften – eller i gennemsnit 10.4 genstande per festdeltager.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Hos Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, har det dog ikke været snapsen, som er kommet på bordet på skatteydernes regning. I stedet har det været gode vine, når den ellers så spareivrige borgmester har været afsted med den kommunale Thyborøn Havn. Det var eksempelvis tilfældet i 2015, hvor 11 sultne og tørstige kommunale havnefolk indlogerede sig på Ruths Hotel i Skagen. Det kostede 64.772 kroner, hvilket blandt andet skyldtes kuvertpriser på 1.255 kroner, efter der blev indkøbt en række dyre vinmenuer og 11 gourmetanretninger.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

En anden lokalpolitiker med potentiale til at nå med på Top 10-listen over Danmarks mest frådsende lokalpolitikere, er Bornholm Regionskommunes borgmester, Winni Grosbøll. Socialdemokraten deltog nemlig efteråret 2015 i et såkaldt erhvervsfremstød i Indonesien anført af Dronning Margrethe, hvilket skete på vegne af det kommunale forsyningsselskab Bornholms Energi & Forsyning, som i alt brugte 121.370 kroner på turen til blandt andet Bali.

Hvad skatteyderne fik ud af Winni Grosbøll og resten af delegationens rejse, henstår dog noget i det uvisse.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*